Green Side en WIJ 3.0 maken samen sociale en duurzame impact

Je bekijkt nu Green Side en WIJ 3.0 maken samen sociale en duurzame impact

Het bedrijf Green Side is geen vreemde voor WIJ 3.0. We hebben het afgelopen jaar immers al veel samengewerkt. Bij WIJ aan de Werf maken deelnemers notitieboekjes, gemaakt van gebruikt papier. Naald & Draad produceert meditatiekussentjes en in Nieuwegein worden naast notitieboekjes ook setjes enveloppen van oude affiches gesorteerd. Allemaal arbeidsmatig werk dat deelnemers met plezier doen. 

Duurzaamheid en sociaal ondernemen zijn belangrijk voor zowel Green Side als WIJ 3.0. Reden temeer om onze samenwerking voort te zetten. Afgelopen maand tekenden Léon Polman en Anne-Pim van Oostveen (beiden Green Side) en onze bestuurder Menno van Piggelen dan ook voor verdere samenwerking.

Papier een tweede leven geven

Bij WIJ a/d Werf maken deelnemers notitieboekjes, gemaakt van enkelzijdig bedrukt papier van met name basisscholen. We gaan regelmatig langs bij scholen om bijvoorbeeld kleurplaten en papieren vol taaloefeningen en rekensommen op te halen. De papierhelden van onze werfkelder binden dit papier zorgvuldig in tot een mooi notitieboekje. Green Side verkoopt de boekjes lokaal. Alles gebeurt dus in de buurt, wat het project extra duurzaam maakt.

In Nieuwegein werken onze deelnemers ook voor Green Side. Naast de notitieboekjes sorteren we hier setjes enveloppen, gemaakt van kleurrijke affiches van met name culturele evenementen. Green Side noemt ze Imposter enveloppen: posters die doen alsof ze enveloppen zijn. Elk affiche is anders en dat maakt de setjes uniek en heel kleurrijk. Naast maakwerk zorgen deelnemers ook voor het ophalen van papier en posters.

Meditatiekussentjes, gemaakt bij Naald & Draad

Meditatiekussens

Een heel ander product maken we bij Naald & Draad: luxe meditatiekussens, handgemaakt door deelnemers van het naaiatelier. De buitenkant bestaat uit overgebleven stroken meubelstof, de hoes aan de binnenkant van overgebleven sample stoffen. De vulling bestaat uit boekwijtkaf, de buitenste schillen van de boekwijtvrucht. Geen enkel kussen is hetzelfde, het design is een verrassing voor wie er eentje besteld . Een duurzaam, sociaal én lokaal handgemaakt product. Initiatiefnemer Anne-Pim van Oostveen kreeg het idee voor het meditatiekussentje tijdens yoga:

“Tijdens de yoga docentenopleiding die ik in 2021 aan het volgen was zag ik in de oefenruimte 30 meditatiekussens liggen. Op dat moment dacht ik, hoe mooi zou het zijn als je bewustwording beoefend op een “bewust” kussentje. En zo kwamen twee passies samen.”

Anne-Pim van Oostveen (Green Side op instagram)

Samen duurzame en sociale impact maken

We zijn blij dat we met Green Side een partner hebben waarmee we onze deelnemers waardevol arbeidsmatig werk kunnen aanbieden. Een opdracht waarmee we samen impact maken: duurzaam, sociaal en lokaal.

Wil je meer weten of dit project? Neem contact op met ons als je vragen hebt.

Op de website van Green Side vind je ook meer informatie over alle producten. Daar kun je alle genoemde producten online bestellen.

Foto’s: Green Side (hierboven) en Gerbrand Langenberg (galerij hieronder)