WIJ 3.0 in WA Huis – Centrum

Activiteiten in en vanuit in het WA Huis

In het WA Huis in Utrecht bieden wij dagelijks verschillende activiteiten om te ontspannen, mensen te ontmoeten en arbeidsmatig bezig te zijn. Er is onder meer een inloop, een tweedehands kledingwinkel en er zijn diverse activiteiten buiten het WA Huis.

De Boetiek is een vaste en vertrouwde leerwerkomgeving voor cliënten van VKB Marienburg, met een divers aanbod aan werkactiviteiten voor een nuttige daginvulling. Tegelijk is het een vertrouwde plek om medewerkers en cliënten van andere afdelingen te ontmoeten. In de Boetiek kunnen zij terecht voor de inloop, een nieuwe outfit en werkactiviteiten. Verder gaan cliënten samen met onze activiteitenbegeleiders wekelijks sporten, wandelen, samen zingen en op bezoek bij verschillende sociale werkplaatsen.

Alle activiteiten van De Boetiek

  • Koffiecorner: De Inloop 3.0 is een koffiecorner waar zowel cliënten als medewerkers welkom zijn voor een kop koffie en iets lekkers. Deelnemers van VKB Marienburg houden zich bezig met taken als koffie en thee zetten, cake bakken, voor soep en broodjes zorgen, schoonmaken, afwassen, serveren en bedienen, afrekenen, enzovoort.
  • Kledingwinkel: In de Boetiek is een ruimte ingericht voor tweedehands kleding. Cliënten selecteren, wassen en repareren de kleding zorgvuldig voor de verkoop. Door via verschillende kanalen kleding in te zamelen, blijft het aanbod steeds up-to-date. De openingstijden zijn dezelfde als die van de koffiecorner. Zo kunnen cliënten van andere afdelingen naast een kop koffie ook een nieuwe outfit uitzoeken.
  • Productiewerk: Er zijn twee werktafels in De Boetiek voor divers productiewerk, zoals: montage en demontage, inpak- en vouwwerk en recycling. Tijdens openingstijden van de koffiecorner vindt dit werk plaats in een aparte ruimte.
  • Sporten: fitness op het WA Huis of bijvoorbeeld bij StapSports op De Stadsbrug
  • Werkplaatsen bezoeken, zoals Kringloop de Arm, WIJ aan de Werf en Sociaal Eetcafé de Wissel in Den Dolder
  • Bewegen: Op vrijdagen gaat een groep wandelen, vaak in het bos net buiten Utrecht
  • Muziek: donderdagmiddag is er sing along, samen muziek maken
  • Individueel: woensdagmiddag zijn er 1-op-1 activiteiten op maat

Vragen over re-integratie

WIJ 3.0 organiseert een keer per maand ook een spreekuur op het WA Huis. Cliënten van Altrecht krijgen er vrijblijvend informatie over trajecten richting werk en kunnen er terecht met vragen over bijvoorbeeld uitkeringen. De spreekuren zijn laagdrempelig en zonder afspraak te bezoeken. Kijk hier voor meer informatie.