WIJ 3.0 Nieuwegein

WIJ 3.0 Nieuwegein biedt uiteenlopende sociale en arbeidsmatige activiteiten aan. Een mooie plek om te ontspannen, mensen te ontmoeten, om werkervaring op te doen en bezig te zijn met ritme en structuur. De locatie Nieuwegein heeft onder meer een verhuis- en recycleservice .

WIJ 3.0 heeft een enthousiast team dat zowel met als voor deelnemers activiteiten bedenkt en uitvoert. Zo verbeteren we met elkaar het aanbod, zodat meer mensen uit Nieuwegein en omstreken een activiteit van hun gading vinden.

Creatieve activiteiten: recycle atelier

In Nieuwegein is er ruimte voor allerlei creatieve activiteiten in het Recycle Atelier, zoals sieraden maken, tekenen en schilderen, kaarten ontwerpen, vogelhuisjes maken. We maken nieuwe dingen van gebruikte materialen. Van WC-rolhouders en kapstokken tot oorbellen van beschilderde puzzelstukjes en tassen van oude spijkerbroeken.

Veel producten die we maken, worden verkocht bij kringloopwinkel Noppes (Utrechthaven 5) en Kringloop Nieuwe Vorm (Drenthehaven 2), beide in Nieuwegein.

Zelf bouwen in de loods

Zelf iets bedenken en het dan ook zelf maken, dat is ook hoe we werken in onze loods. Hier geven we meubels uit de kringloopwinkels een tweede leven door ze op te knappen, een nieuw kleurtje te geven of er iets anders mee te doen. Je hebt hier alle vrijheid om je creativiteit de vrije loop te laten en zelf dingen uit te vinden. We maken ook meubels en andere dingen van houten pallets en ander resthout. Een poppenhuis, een zeepkist, tapasplankjes… bedenk het en gebruik je creativiteit om het te maken.

Ook in de loods:

  • een werkplaats waar we fietsen repareren;
  • we halen wasmachines en ander witgoed uit elkaar voor de recycling;
  • we maken aanmaakhoutjes voor in de open haard;
  • een inpakafdeling voor de designer-tassen van Bagoa;
  • ICT-afdeling waar we hifi en computers demonteren voor de recycling.

Werken in de Botanische Tuinen

Ben je liever buiten en hou je van werken met bloemen en planten? Op donderdagmiddag werken we met een groep mensen in de Botanische Tuinen op De Uithof. Het is ontspannend werk. Buiten kun je aan de slag met heggen snoeien, de wilgenboom onderhouden, onkruid wieden en allerlei andere tuinklussen. ‘s Zomers zaaien we nieuwe planten in en onderhouden we de groentetuin. Werk je liever binnen? In de kas kun je o.a. planten verzorgen, tuinmeubels maken en plantenbakken timmeren. Meer informatie lees je in dit artikel.

Activiteitenaanbod

Hieronder zie je het weekprogramma van WIJ 3.0 Nieuwegein. Bij de creatieve activiteiten vinden er ook workshops plaats. Neem gerust contact op voor het actuele aanbod.

Een aantal activiteiten zijn in het kader van Recreatieve Activering. Dit zijn activiteiten in Nieuwegein die open staan voor iedereen die ondersteuning nodig heeft. Je kunt daaraan deelnemen zonder indicatie.

Recreatieve Activering

In Nieuwegein willen we dat alle inwoners kunnen meedoen in hun buurt of wijk. Vanuit deze visie is de gemeente Nieuwegein samen met zorgaanbieders WIJ 3.0, Abrona, Boogh, Lister, Reinaerde en Santé Partners in 2021 een pilot gestart. In samenwerking met welzijnsorganisatie Movactor ontwikkelen we recreatieve activering: laagdrempelige dagbesteding met zoveel mogelijk aanbod op maat, waarbij altijd een zorgprofessional aanwezig is.

Lees in deze nieuwsbrief alles over de ervaringen met Recreatieve Activering.

Programma

maandag

Recycleservice: 08.45 – 16.00 uur
Creatief: 10.00 – 12.00 uur
Creatief: 13.00 – 15.30 uur

Recreatieve Activering: koffie en creatief van 13.00 – 16.00 uur

Dinsdag

Recycleservice: 08.45 – 16.00 uur
Creatief: 10.00 – 12.00 uur
Creatief: 13.00 – 15.30 uur
Muziek of wandelen: 11.00 – 12.30 uur

Recreatieve Activering: muziek of wandelen van 10.00 – 12.00 uur

Woensdag

Recycleservice: 08.45 – 16.00 uur
Creatief: 10.00 – 12.00 uur
Creatief: 13.00 – 15.30 uur
Wandelen: 11.00 – 12.30 uur (alleen bij droog weer)

Donderdag

Recycleservice: 08.45 – 16.00 uur
Botanische Tuinen Utrecht: 12.00 – 15.30 uur
Creatief: 10.00 – 12.00 uur
Creatief: 13.00 – 15.30 uur

Vrijdag

Recycleservice: 08.45 – 16.00 uur

Indruk van WIJ 3.0 Nieuwegein