Samenwerking

Samen bereik je meer. Daarom werkt Stichting WIJ 3.0 samen met veel partners. Alleen zo kunnen we iedereen de beste kans bieden om weer actief deel te nemen aan de maatschappij. Hieronder vind je een groot aantal van onze samenwerkingspartners en onderaannemers en daarnaast een greep uit de opdrachtgevers waar we werkopdrachten voor uitvoeren.

SAMENWERKINGSPARTNERS:

ONDERAANNEMERS:

De volgende organisaties zijn onderaannemer van WIJ 3.0:

Amelis’Hof is een moestuin waar op biodynamische wijze groenten, fruit, kruiden en bloemen worden geteeld. De producten vinden hun weg naar klanten via een eigen winkel, via de tuinen en via groentenabonnementen. 

Atelier Totem is een gemoedelijke werkplaats voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt; veelal mensen met een psychiatrisch en/of verslavingsprobleem. Zij kunnen hier kunst maken, timmeren of ambachtelijk werk doen zoals glas-in-lood maken of lassen. 

Baantraject care en preventie biedt onder andere arbeidsmatige activering aan binnen een theaterproject en binnen een administratieproject. Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

De Loods BV  begeleidt mensen met een achtergrond in de ggz. Zij kunnen in een garage in Den Dolder sleutelen aan auto’s en motoren. In Zeist kunnen zij creatief bezig zijn met afgedankte materialen. 

De Hondspol is een biodynamische zorgboerderij die werkt vanuit een antroposofische visie. De boeren en tuinders wonen met hun gezinnen op het erf en vormen de kern van een klein en vertrouwd team. Naast begeleid wonen en zelfstandig wonen met ambulante begeleiding zijn er ook diverse vormen van dagbesteding voor mensen met een indicatie. 

De Moestuin Maarschalkerweerd is een sociale en biologische onderneming. Een groene plek waar mensen met een kwetsbaarheid op een veilige manier weer mee kunnen draaien in de maatschappij. Het werk bestaat vooral uit het oogsten van de groenten. 

Figaro is een leerwerkbedrijf vanuit Lister. Het is een administratiekantoor waar deelnemers administratieve werkzaamheden uitvoeren zoals post sorteren, administratie invoeren in een boekhoudpakket en jaarrekeningen opstellen. 

Landhuis eten en drinken is een restaurant met ruimte voor yoga, mindfulness, coaching en massage. De deelnemers werken hier in de keuken en de bediening. 

Lievegoed De Wederkerigheid is een woon- en werkgemeenschap voor volwassenen met een (tijdelijke) afstand tot de maatschappij en de arbeidsmarkt, die wordt veroorzaakt door een al dan niet tijdelijke (lichte) psychiatrische stoornis, (ex)verslavingsproblematiek en/of licht verstandelijke beperking. 

Stadsbrouwerij RoodNoot is gevestigd in een monumentale boerderij vlakbij het centrum van Utrecht Leidsche Rijn, met een restaurant en een eigen bierbrouwerij. RoodNoot is een veilige werkomgeving voor mensen met een psychiatrische problematiek, die hier de kans krijgen te re-integreren op de arbeidsmarkt.

Stichting De Wilg ondersteunt mensen met een beperking, verstandelijk/ psychisch, in het (weer) actief meedoen in de maatschappij. Dit doen zij door het organiseren van verschillende (vrijetijds-) activiteiten, zoals koken, sporten en sieraden maken. 

Stichting Lapso is een metaalwerkplaats waar mensen werken met een psychische en/of psychosociale achtergrond én licht verstandelijke beperking. Lapso fabriceert staalproducten voor het bedrijfsleven, met name snelhangers voor systeemplafonds. 

Vermogen is een ontwerpbureau dat huisstijlen, websites, animaties, brochures en flyers ontwerpt met een kapitaal aan creativiteit. Het bedrijf  biedt mensen met een psychische kwetsbaarheid en/of verslavingsproblematiek een veilige omgeving om te werken aan ontwerpopdrachten. 

Zorgboerderij Binnen Best is van oorsprong een melkveebedrijf in Abcoude. Naast koeien en schapen hebben zij onder andere paarden, kippen en konijnen. Binnen Best biedt dagbesteding aan voor mensen die graag op de boerderij zijn. 

Zorgboerderij Nieuw Toutenburg biedt kleinschalige dagbesteding aan voor mensen met een verstandelijke beperking of psychische problemen, waarbij huiselijkheid en gezelligheid voorop staan. Nieuw Toutenburg richt zich met  met name op groenteteelt, teelt van zacht fruit en veehouderij. 

OPDRACHTGEVERS VOOR ARBEIDSMATIGE KLUSSEN

Op werkplaatsen van onze activeringslocaties voeren we klussen uit voor diverse opdrachtgevers. Van inpakwerk en kaarsen maken tot metaalproductie en meubels maken. Een greep uit deze werkopdrachten:

 • Bagoa –  inpakwerk van designertassen in Nieuwegein
 • Beauty Injection – inpakwerk schoonheidsproducten in Nieuwegein
 • CHIG one dress – jurken maken bij Naald en Draad Ghanaplein
 • Green Side – productie en inpakwerk van notitieboekjes, enveloppen en meditatiekussens bij WIJ a/d Werf, Naald & Draad en Nieuwegein.
 • Groene Bouwhekken – productie van metalen voeten van bouwhekken bij Maliegilde
 • Hogeschool Utrecht –  groenbeheer en klussen in de Botanische Tuinen vanuit WIJ 3.0 Nieuwegein
 • Kaarsenmakerij Snel (kaarsen van torens) – productie en inpakwerk van kaarsen in Den Dolder
 • Meneer Koekepeer –  productie van o.a. vlaggenlijntjes en pittenzakjes bij naaiatelier Naald & Draad Hoograven
 • ONZE fabriek en Blooey – designproducten gemaakt bij Maliegilde (metaal- en techniekwerkplaats)
 • The Upcycle Collection – meubels maken in Circulaire Werkplaats Utrecht
 • Unlock the Bottle – inpakwerk van gezelschapsspel in Den Dolder
 • Welmoed Jonker – babydraagzakken gemaakt bij Naald & Draad Ghanaplein
 • Werfzeep – inpakwerk van zeep bij WIJ aan de Werf