Ervaringen van cliënten van WIJ 3.0

Lees hieronder meer over de ervaringen van onze cliënten met activering en re-integratie bij WIJ 3.0.

Informatie over ons aanbod in activering vindt je hier.
Of kijk hier voor meer informatie over onze re-integratietrajecten.

Emanuel, deelnemer bij De Fietsenmakerij

“Ik verwonder mij erover hoe ik ben veranderd – of beter gezegd: gegroeid. De eerste dag voelde ik me kwetsbaar, onveilig, angstig en was ik stil. Nu voel ik me te midden van mijn collega’s als een vis in het water.”

Emanuel vertelde hier over zijn werk bij De Fietsenmakerij op De Stadsbrug.

Chereen, deelnemer bij Tuin Zeist

“Hier kan ik dingen doen die ik heel leuk vind. Dat geeft me zelfvertrouwen. Ik voel me hier niet ziek. Het is heel erg vrij, ik moet niets. Er wordt echt geluisterd naar mijn behoeften. Daarin kan ik doen waar ik goed in ben, dat is het belangrijkste.”

Chereen, actief bij WIJ 3.0 in Zeist vertelde hier over haar activeringstraject bij WIJ 3.0.

Dustin, deelnemer op de metaal- en techniekwerkplaats

“Ik heb hier leren lassen en metaal bewerken. Deze vorm van praktijkgestuurd leren bevalt mij goed. Daarnaast waardeer ik de coaching en begeleiding die ik hier krijg: er wordt rekening gehouden met mijn persoonlijke behoeftes.”

Dustin, actief bij WIJ 3.0 Maliegilde, vertelt zijn verhaal in dit interview.

Mario, deelnemer bij Atelier Maliegilde

“Het gaat er nu om dat ik dagbesteding heb. Ik krijg hier de kans om bezig te zijn. Er is geen druk tot presteren en ik kan alles in mijn eigen tempo doen. Dat is fijn.”

Mario komt meerder keren per week bij Atelier Maliegilde werken aan zijn glas-in-lood kunstwerken. Hij is geïnterviewd door Zo is Zuilen magazine.

Richard, deelnemer in De Bloementuin

“Hier word ik gewaardeerd, Ik kom hier met trots ’s morgens weer binnen. Ik zit hier echt op mijn plek.”

Richard, actief in De Bloementuin Den Dolder, vertelde hier over zijn Beschut Werk traject.

Jorn over zijn IPS-traject

“Omdat je van zover komt en je hebt zolang thuisgezeten, is het gewoon heel fijn als je weet dat je voor langere tijd ondersteund kan worden.”

Jorn over zijn IPS-traject bij WIJ 3.0 in een reportage aan Eenvandaag

Laura, deelnemer bij Naald & Draad

“Gewoon weer lekker bezig zijn, toch wel meedoen aan de maatschappij. Ik heb hier meer zelfvertrouwen, dus durf thuis ook meer dingen te doen.”

Laura is actief bij naaiatelier Naald & Draad en vertelde hier over haar traject.

Elvir, deelnemer bij WIJ 3.0 Nieuwegein

“Activiteitenbegeleiders Peter, Trees en Paula zie ik als een soort broer en zussen. Van hen heb ik flink wat geleerd. Ze zijn geduldig en hebben zo’n vakmanschap.”

Elvir is actief bij WIJ 3.0 in Nieuwegein en vertelde hier zijn verhaal.

Demy, deelnemer van WIJ 3.0 in Nieuwegein

In de dagbesteding in Nieuwegein voel ik mij echt liefdevol opgenomen. […] Ik wil laten zien wat ik ondanks mijn kwetsbaarheid toch kan. Het geeft mij een boost en zelfvertrouwen.”

Demy vertelde over haar ervaringen in cliëntmagazine Wijzer (p. 12/13)

Mehmet, deelnemer van WIJ 3.0 Zeist

“Er is een veilige sfeer. We hebben allemaal ongeveer dezelfde problemen en accepteren daarom ook veel van elkaar. Ik ben hier heel rustig, terwijl ik normaal snel kwaad kan worden. Dat komt ook door Roland, mijn begeleider, ik kan goed met hem opschieten. Hij weet precies hoe hij met mij moet omgaan.”

Mehmet vertelt in dit interview zijn verhaal.

Michael over zijn Forensisch traject:

“Vond het relatief gezien wel prettig. Bij een eerder traject bij een andere organisatie voelde ik me echt een nummer. Nu niet.”

Michael vertelde WIJ 3.0 zijn ervaringen.

Nancy over haar begeleidingstraject:

“Ik vind dat er veel begrip is voor mijn situatie en hoe ik me voel; er is veel inlevingsvermogen van de consulenten. Na altijd van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, heb ik bij WIJ 3.0 de weer motivatie  gevonden. Ik ben zelf meer initiatief gaan nemen om iets te gaan doen en ben erg blij met het vrijwilligerswerk dat we samen hebben gevonden. Ook mijn omgeving heeft mij zien opbloeien de laatste tijd en ik sta weer meer in het leven. Na een paar maanden vrijwilligerswerk zie ik mezelf ook richting betaald werk of opleiding gaan.”

Nancy vertelde WIJ 3.0 haar ervaringen.