Ervaringen van cliënten van WIJ 3.0

Mario, deelnemer bij het Maliegilde

“Het gaat er nu om dat ik dagbesteding heb. Ik krijg hier de kans om bezig te zijn. Er is geen druk tot presteren en ik kan alles in mijn eigen tempo doen. Dat is fijn.” Mario komt meerder keren per week bij Atelier Maliegilde werken aan zijn glas-in-lood kunstwerken.

Chereen, deelnemer bij Tuin Zeist

“Hier kan ik dingen doen die ik heel leuk vind. Dat geeft me zelfvertrouwen. Ik voel me hier niet ziek. Het is heel erg vrij, ik moet niets. Er wordt echt geluisterd naar mijn behoeften. Daarin kan ik doen waar ik goed in ben, dat is het belangrijkste.”

Richard, deelnemer in De Bloementuin (Den Dolder)

“Hier word ik gewaardeerd, Ik kom hier met trots ’s morgens weer binnen. Ik zit hier echt op mijn plek.”

Jorn over zijn IPS-traject bij WIJ 3.0

“Omdat je van zover komt en je hebt zolang thuisgezeten, is het gewoon heel fijn als je weet dat je voor langere tijd ondersteund kan worden.”

Laura, deelnemer bij Naald & Draad

“Gewoon weer lekker bezig zijn, toch wel meedoen aan de maatschappij. Ik heb hier meer zelfvertrouwen, dus durf thuis ook meer dingen te doen.”

Elvir, deelnemer bij WIJ 3.0 Nieuwegein

“Activiteitenbegeleiders Peter, Trees en Paula zie ik als een soort broer en zussen. Van hen heb ik flink wat geleerd. Ze zijn geduldig en hebben zo’n vakmanschap.”

Michael over zijn Forensisch traject:

“Vond het relatief gezien wel prettig. Bij een eerder traject bij een andere organisatie voelde ik me echt een nummer. Nu niet.”

Nancy over haar Voltetraject:

“Ik vind dat er veel begrip is voor mijn situatie en hoe ik me voel; er is veel inlevingsvermogen van de consulenten. Na altijd van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, heb ik bij WIJ 3.0 de weer motivatie  gevonden. Ik ben zelf  meer initiatief gaan nemen om iets te gaan doen en ben erg blij met het vrijwilligerswerk dat we samen hebben gevonden. Ook mijn omgeving heeft mij zien opbloeien de laatste tijd en ik sta weer meer in het leven. Na een paar maanden vrijwilligerswerk zie ik mezelf ook richting betaald werk of opleiding gaan.”

Cliënt, inmiddels werkzaam als receptionist:

“Bij het 1e kennismakingsgesprek bij WIJ 3.0 werd er echt tijd voor gemaakt om elkaar te leren kennen en te bepalen wat WIJ 3.0 voor mij, met mijn IRO,  zou kunnen betekenen. Ik heb besloten bij Gids mijn re-integratie traject te doen omdat ik tijdens het kennismakingsgesprek merkte dat er naar mij als persoon werd geluisterd en niet als ‘geval’. Deze individuele aanpak, ook tijdens de 1 op 1 gesprekken met mijn consulente, is mij goed bevallen. Er werd naar mij geluisterd, er werd met me meegedacht (niet vóór mij, belangrijk verschil), er werden ideeën aangedragen. En altijd met oog voor mijn ontwikkeling, wensen en kunnen. En mijn persoonlijke situatie van dat moment. De sfeer binnen Gids is persoonlijk, informeel, doelgericht- en ook dat sprak me aan.”