Deelnemers van WIJ 3.0 werken in de Botanische Tuinen

Je bekijkt nu Deelnemers van WIJ 3.0 werken in de Botanische Tuinen

Wil jij samen met WIJ 3.0 werken in het groen van de Botanische Tuinen Utrecht?

Werken in het groen is sowieso erg fijn. Maar deelnemers van WIJ 3.0 Nieuwegein hebben het wel erg goed getroffen. Een keer per week mogen zij aan de slag op een wel héél bijzondere locatie: de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park. Er is nu plek voor nieuwe deelnemers, dus als jij of iemand anders hier graag zou willen werken: neem dan snel contact op.

De kas en tuinen waarin je werkt worden gebruikt door de Hogeschool Utrecht voor hun onderwijs. De Botanische Tuinen zelf zijn onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Wat ga je doen?

Deze groene groep gaat iedere donderdagmiddag op pad naar de Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk (De Uithof). Het is gezellig en ontspannend werk in de buitenlucht of juist binnen in de kassen. Deelnemers snoeien heggen, onderhouden wilgenbomen, wieden onkruid en doen allerlei andere tuinklussen. ’s Zomers zaaien we nieuwe planten in en onderhouden we de groentetuin. Wie liever binnen werkt kan in de kas de planten verzorgen, tuinmeubels timmeren of plantenbakken en andere voorwerpen voor in de tuinen maken. In de tropische kas hebben de planten wekelijks water nodig, kun je stekjes maken of planten bijknippen.

Voor wie is deze activiteit?

Ervaring met tuinieren of werken met hout is niet nodig. Meestal kies je zelf wat je voor klussen gaat doen, maar soms is er iets dat voorrang heeft. Je werkt in je eigen tempo, er is geen werkdruk. Deze activiteit is bedoeld voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. WIJ 3.0 Nieuwegein organiseert deze activiteit, maar het maakt niet uit waar je woont.

“De natuur heeft altijd iets verrassends”.

John – deelnemer aan de groep in de Botanische Tuinen

Kom je een keer meedoen op donderdagmiddag?

We werken op donderdagmiddag van 12.30 tot 15.30 uur. Vooraf om 12.00 uur lunchen we samen (eigen lunch meenemen). Deelnemers kunnen op eigen gelegenheid naar de Botanische Tuinen komen of vanaf WIJ 3.0 Nieuwegein a/d Nijverheidsweg meerijden.

Het adres van de Botanische Tuinen is Budapestlaan 17, 3584 CD Utrecht (Utrecht Science Park).

Aanmelden

Heb je interesse om een keer mee te gaan om te zien of het iets voor je is? Neem dan contact op met activiteitencoördinator Trees Kers: telefoon 06 554 933 95. Je kunt meteen ook ons aanmeldformulier invullen. Geef daarin aan dat je interesse hebt in deze activiteit.

Voor deze activiteit heb je een indicatie nodig en moet je ingeschreven staan als deelnemer bij WIJ 3.0. Inschrijven kan door het aanmeldformulier in te vullen.

Foto’s: Gerbrand Langenberg en Kevin van den IJssel