Aan het werk in de Botanische Tuinen?

Je bekijkt nu Aan het werk in de Botanische Tuinen?

WIJ 3.0 zoekt deelnemers voor werk bij de Botanische Tuinen

Vind jij het leuk om met planten te werken of meubels en plantenbakken te maken van hout? We zoeken deelnemers voor de Botanische Tuinen op het Utrecht Science Park (De Uithof). Ervaring met tuinieren of werken met hout is niet nodig.

In een gezellige en ongedwongen sfeer kun je aan de slag met allerlei werkzaamheden. Meestal mag je zelf kiezen wat je gaat doen, maar soms ligt er iets wat voorrang heeft. Je mag op je eigen tempo werken, er is geen werkdruk. Deze activiteit is bedoeld voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. WIJ 3.0 Nieuwegein organiseert deze activiteit, maar het maakt niet uit waar je woont.

Zoals deelnemer John zegt: “De natuur heeft altijd iets verrassends”.

Ontspannen werken in het groen

Het geeft veel ontspanning om op de Botanische Tuinen bezig te zijn. Buiten kun je aan de slag om heggen te snoeien, de wilgenboom bij te houden, onkruid te wieden en overige onderhoud van de tuin te doen. ‘s Zomers zaaien we nieuwe planten in en onderhouden we de groentetuin.

Werk je liever binnen? In de kas kun je werken aan verschillende klussen: onderhoud van de planten binnen, het maken van meubels, plantenbakken of andere voorwerpen voor de tuin of kas van hout. Zo is er de laatste tijd gewerkt aan het maken van vleermuizenkasten. In de tropische kas hebben de planten wekelijks water nodig, kun je stekjes maken of planten bijknippen.

De kas en tuinen waarin je werkt worden gebruikt door de Hogeschool Utrecht voor hun onderwijs. De Botanische Tuinen zelf zijn onderdeel van de Universiteit Utrecht.

Een keer meedoen op donderdagmiddag

We werken op donderdagmiddag van 12.30 tot 15.30 uur. Vooraf om 12.00 uur lunchen we samen (eigen lunch meenemen).

Je kunt vanaf WIJ 3.0 Nieuwegein a/d Nijverheidsweg meerijden of op eigen gelegenheid naar de locatie van de Botanische Tuinen gaan. Het adres van de Botanische Tuinen is Budapestlaan 17, 3584 CD Utrecht (Science Park).

Aanmelden

Heb je interesse om een keer mee te gaan om te zien of het iets voor je is? Neem dan contact op met activiteitencoördinator Trees Kers: telefoon 06 554 933 95. Je kunt ook ons aanmeldformulier invullen. Geef daarin aan dat je interesse hebt in deze activiteit.

Voor deze activiteit heb je een indicatie nodig en moet je ingeschreven staan als deelnemer bij WIJ 3.0. Inschrijven kan door het aanmeldformulier in te vullen.

Tekst: Kevin van den IJssel
Foto’s: Gerbrand Langenberg en Kevin van den IJssel