WIJ 3.0 in Kringloop de Arm – Hoograven

Activiteiten van WIJ 3.0 in kringloopwarenhuis De Arm

WIJ 3.0 heeft bij kringloopwarenhuis De Arm in Hoograven diverse activiteiten. Je vindt er onze Circulaire Werkplaats Utrecht, waar deelnemers nieuwe designproducten maken van gebruikte materialen. Ook hier gevestigd is Naald & Draad, een naaiatelier waar je de fijne kneepjes van het naaivak leert. Maar je kunt hier ook terecht voor de koffietafel van ‘Samen Naast Elkaar‘, voor een praatje, kopje koffie of thee en regelmatig leuke activiteiten.

In onze eigen verkoophoek van kringloopwarenhuis De Arm staan producten die we hier maken te koop.

Koffietafel: Samen Naast Elkaar

In kringloopwarenhuis De Arm ben je welkom aan de tafel van Samen Naast Elkaar. Aan onze koffietafel – vanaf de ingang rechtdoor, je vindt ons helemaal achterin het kringloopwarenhuis – kun je terecht voor een (gratis) kop koffie of thee en ontmoet je andere mensen. Er zijn regelmatig leuke activiteiten, die we samen bedenken en organiseren. Naast buurtbewoners zijn er ook altijd professionals aanwezig van een van de samenwerkingspartners van ‘Samen Naast Elkaar’: Abrona, Kringloop De Arm Utrecht en WIJ 3.0. Je kunt gewoon een praatje met hen maken. Maar zij kunnen je ook verder helpen als je ergens mee zit. Laat het weten als je bijvoorbeeld iets wil betekenen voor anderen, vrijwilligerswerk wil doen of ideeën hebt voor een activiteit. Samen kan je meer dan alleen!

Activiteiten van Samen Naast Elkaar

Er zijn op dinsdag t/m donderdag activiteiten aan de koffietafel tussen 10.00 en 15.30 uur; op vrijdagen tussen 11.00 en 15.00 uur. Denk aan: inloop met koffie/ cappuccino en thee met iets lekkers erbij, spelletjes, sjoelen en sieraden maken.

Speciale activiteiten:

  • Dinsdag van 10.00 – 12.00 uur: Nederlandse les (alle niveaus, ook als je niet kunt schrijven)
  • Dinsdag van 13.00 – 15.00 uur: Breiclub (kleding breien voor het goede doel: Stichting Al Amal)
  • Elke 1e woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur: Samen koken en eten.
  • Donderdag van 13.00 – 15.30 uur: Sieraden maken.

Circulaire Werkplaats Utrecht

De Circulaire Werkplaats Utrecht is een plek waar het heel leuk is om te werken aan duurzaamheid. Een inspirerende werkplaats waar je nieuwe designproducten maakt van gebruikte materialen. We maken designmeubels van bijvoorbeeld stoelen en kasten die kringloopwinkels niet meer kunnen verkopen. De Circulaire Werkplaats hebben we opgezet samen met Kringloop De Arm Utrecht, Emmaus Haarzuilens en Emmaus Domstad. Alle drie zijn ze sterk in kringlopen van gebruikte goederen.

route naar de circulaire werkplaats

Ga bij de hoofdingang van kringloopwarenhuis De Arm linksom de Prozeeweg in. Na ongeveer 40 meter sla je rechtsaf het parkeerterrein op. Op de linkerhoek van het gebouw zit de ingang naar de CWU.

Meer informatie over werken in de Circulaire Werkplaats vind je hier.


Naaiatelier Naald & Draad

In het atelier van Naald & Draad kun je leren hoe je kleding maakt en verstelt. Hier werk je met je handen, ben je volop creatief bezig en ontmoet je tegelijkertijd andere mensen met dezelfde interesse. Wie wil, kan meewerken aan het maken van bestelde opdrachten en kleine producties. Het is misschien wel een eerste stap naar een vervolg, bijvoorbeeld een baan in de textielbranche.

Looproute in het pand naar naald & draad:

Vanaf de hoofdingang van het kringloopwarenhuis loop je rechtdoor, linksom bij de verkoophoek van Naald & Draad en de Circulaire Werkplaats, achterin het pand de trap op naar de eerste verdieping.

Hier vind je meer informatie over naaiatelier Naald & Draad.