Circulaire Werkplaats Utrecht – Zuid

Wat is de Circulaire Werkplaats Utrecht?

De Circulaire Werkplaats Utrecht is een plek waar het heel leuk is om te werken aan duurzaamheid. Een inspirerende werkplaats waar je nieuwe producten maakt van gebruikte materialen. We maken meubels van bijvoorbeeld stoelen en kasten die kringloopwinkels niet meer kunnen verkopen. De Circulaire Werkplaats hebben we opgezet samen met Kringloop De Arm Utrecht, Emmaus Haarzuilens en Emmaus Domstad. Alle drie zijn ze sterk in kringlopen van gebruikte goederen.

Samen zorgen we ervoor dat we niets meer hoeven weg te gooien. Onze producten zijn te koop in het kringloopwarenhuis Hoograven van De Arm Utrecht en bij Emmaus Domstad.

Bekijk een overzicht van alle nieuwsartikelen over de Circulaire Werkplaats.

Wat vragen we van je?

Bij ons kun je enthousiasme en doorzettingsvermogen goed gebruiken, maar vooral de wens om met je handen te werken. Veel meer dan dat is niet per se nodig. Je werkt samen met een groep collega’s. Iedereen kan daarin een eigen taak hebben.

Wat ga je doen?

De volgende taken komen regelmatig langs bij de Circulaire Werkplaats:

  • kasten, tafels en stoelen schuren
  • meubels repareren en schilderen
  • nieuwe meubelstukken maken door materiaal te hergebruiken
  • stoelen opnieuw bekleden
  • spullen uit kringloopwinkels die onverkocht blijven een tweede leven geven: bijvoorbeeld door lampen te maken van oude keukenspullen, door klokken te vernieuwen of iets anders creatiefs te bedenken (en uit te voeren)

Begeleiding

Een werkbegeleider zorgt voor ondersteuning. Hij helpt je op gang en biedt begeleiding waar dat nodig is om het werk goed uit te voeren en vol te houden. Verder bieden we je:

  • leren werken met verschillende materialen en gereedschap 
  • samenwerken met collega’s 
  • een onkostenvergoeding 
  • mogelijkheden om je verder te ontwikkelen 

Goed om te weten

De Circulaire Werkplaats is bestemd voor mensen zonder werk, die moeite hebben om weer actief bezig te zijn. Je hebt een WMO-indicatie ‘arbeidsmatige activering’ nodig. Het buurtteam wijst die toe als je moeite hebt met zelfstandig werken, of als je daar ondersteuning bij nodig hebt. Onze activeringscoaches helpen je bij het aanvragen van de indicatie. Een activeringscoach neemt contact met je op als je je hebt aangemeld.

Locatie

Je vindt de Circulaire Werkplaats Utrecht bij Kringloop De Arm in Hoograven, Verlengde Hoogravenseweg 67 in Utrecht.

Impressie van de producten

Kijk op circulairewerkplaatsutrecht.nl voor meer informatie over de producten van de Circulaire Werkplaats Utrecht.

Een impressie van de Circulaire Werkplaats: