Circulaire Werkplaats

Wat is het?

In onze Circulaire Werkplaats maak je van gebruikte materialen nieuwe producten. Van meubelonderdelen maken bijvoorbeeld we een nieuwe stoel. De Circulaire Werkplaats hebben we opgezet samen met Kringloop De Arm Utrecht, Emmaus Haarzuilens en Emmaus Domstad. Alle drie zijn ze sterk in kringlopen van gebruikte goederen. Het is onze taak om gebruikte goederen om te toveren in nieuwe producten. Dat doen we op basis van ontwerpen die een kunstenares maakt.

Wat vragen we van je?

Enthousiasme, doorzettingsvermogen, de wens om met je handen te werken. Veel meer dan dat is niet per se nodig. Je werkt samen met een groep collega’s. Iedereen kan daarin een eigen taak hebben.

Begeleiding

Een werkbegeleider zorgt voor ondersteuning. Hij helpt je op gang en biedt begeleiding waar dat nodig is om het werk goed uit te voeren en vol te houden. Verder bieden we je:

  • leren werken met verschillende materialen en gereedschap 
  • samenwerken met collega’s 
  • een onkostenvergoeding 
  • mogelijkheden om je verder te ontwikkelen 

Goed om te weten

De Circulaire Werkplaats is bestemd voor mensen zonder werk, die moeite hebben om weer actief bezig te zijn. Je hebt een WMO-indicatie ‘arbeidsmatige activering’ nodig. Het buurtteam wijst die toe als je moeite hebt met zelfstandig werken, of als je daar ondersteuning bij nodig hebt. Onze activeringscoaches helpen je bij het aanvragen van de indicatie. Een activeringscoach neemt contact met je op als je je hebt aangemeld.

Locatie

Je vindt de Circulaire Werkplaats Utrecht bij Kringloop De Arm in Hoograven, Verlengde Hoogravenseweg 63 in Utrecht.

Impressie van de producten

Een aantal producten van de Circulaire Werkplaats: