Gidsen gezocht voor Utrecht Underground – de stadswandeling over het leven op straat

Je bekijkt nu Gidsen gezocht voor Utrecht Underground – de stadswandeling over het leven op straat

Vanuit De Stadsbrug organiseert WIJ 3.0 stadswandelingen die een ander Utrecht laten zien dan de meeste mensen kennen. De gidsen van Utrecht Underground weten alles over het leven op straat en vertellen vanuit hun eigen ervaring. Ze nemen je mee naar plekken waar veel dak- en thuislozen komen, plekken die maar weinig mensen zullen kennen. Om dit verhaal aan nog meer mensen te kunnen vertellen, zoeken we momenteel nieuwe stadsgidsen.

Een ander Utrecht leren kennen

Als je dakloos wordt zijn er vaak al een heleboel problemen aan vooraf gegaan. Dat kan in de relationele sfeer zitten, met werk te maken hebben en er kan sprake zijn van psychiatrische problematiek of een verslaving. Utrecht Underground richt zich met name op die combinatie van dakloosheid met andere problematiek. Hoe ziet je leven er dan uit? Hoe raak je alles kwijt? En belangrijk: Hoe vind je je plek in de samenleving weer terug? Het is een bijzondere ervaring om de stad Utrecht door de ogen van ervaringsdeskundige stadsgidsen te zien. Deelname aan een wandeling geeft veel inzicht in het leven op straat en kweekt daarmee ook begrip.

‘Het is een wereld waar ik minder van wist dan ik dacht’


Ben jij dak- of thuisloos (geweest)?

Wil je graag jouw persoonlijke verhaal vertellen en mensen een kant van Utrecht laten zien die zij niet kennen? Of ken je misschien iemand die dit graag zou willen doen? Voor wie dit interessant lijkt en voor wie het nakomen van (tijd)afspraken geen probleem is: We zoeken momenteel nieuwe stadsgidsen. Aanmeldingen zijn dus welkom. Stadsgidsen voor Utrecht Underground komen in een leuk team terecht en krijgen een training, werkkleding en een bijdrage voor hun mobiele telefoon. Bovendien ontvangen gidsen voor iedere gegeven wandeling een onkostenvergoeding.

Vragen of aanmelden?

Neem contact op met GertJan Zwaneveld:
e-mail: utrechtunderground@wij30.nl
telefoon: 06 552 101 84

Meer informatie

Meer weten over Utrecht Underground? Vraag ernaar op WIJ 3.0 De Stadsbrug of kijk op utrechtunderground.nl

logo Utrecht Underground

Foto boven artikel: Gerbrand Langenberg