WIJ 3.0 Den Dolder

Op het terrein van Altrecht in Den Dolder heeft WIJ 3.0 diverse locaties. Deelnemers werken hier om structuur en werkritme te krijgen, om waardevolle werkervaring op te doen en mensen te ontmoeten.

De activiteiten die we in Den Dolder aanbieden zijn sterk verbonden met de zorginstellingen op hetzelfde terrein. De laatste jaren zijn er echter ook mogelijkheden voor andere deelnemers die zelfstandig wonen, maar op een beschutte plek activering zoeken.

Eetcafé en tweedehands kledingwinkel

In het gebouw aan de Dagpauwoog 2 vind je De Corner,  onze winkel in tweedehands- en vintagekleding. In hetzelfde gebouw zit sociaal eetcafé De Wissel, een ontmoetingsplek waar je terecht kan voor catering, lunch of een kopje koffie met iets lekkers. Deelnemers bereiden hier de lunch, helpen klanten aan de bar of zorgen voor catering.

Werkplaatsen in gebouw Boerhaave

In het Boerhaave gebouw zitten de verschillende werkplaatsen. Er is een afdeling Inpak en Montage, waar deelnemers diverse producten monteren en inpakken voor bedrijven. Op de afdeling van ICT Werkbedrijf maken deelnemers computers schoon voor recycling of hergebruik, verwijderen ze privacygevoelige informatie en installeren ze nieuwe software. Alle apparatuur die niet meer te gebruiken is, wordt volledig gedemonteerd bij Recycling.

Gered Gereedschap en creatieve ruimte

We werken in Boerhaave ook voor Stichting Gered Gereedschap. Deelnemers knappen gereedschap op, waarvan het merendeel bestemd is voor vakmensen in ontwikkelingslanden. In de creatieve ruimte vinden allerlei creatieve en ambachtelijke activiteiten plaats, zoals sieraden maken, mozaïeken en een kaarsenmakerij. 

Bloementuin en kassen

Wie groene vingers heeft, kan aan de slag in de grote Bloementuin, de moestuin en kassen die je vindt aan Distelvlinder 6. Deelnemers verzorgen hier de sierbloemen, planten en groenten, kweken stekjes op en helpen bij de verkoop van bloemen en planten op donderdagochtend. Ook is er een dierenverblijf met geiten, loopeenden en een konijn.

Bekijk het totale weekprogramma van alle activiteiten in Den Dolder (PDF, opent in een nieuw venster).

Een indruk van alle activiteiten