Over WIJ 3.0

WIJ 3.0 is een allround organisatie voor activering en re-integratie in stad en regio Utrecht. We bieden dagactiviteiten, begeleiding naar betaald werk en opleiding, trainingen en jobcoaching. Ons aanbod is voor een breed en divers publiek: van mensen die op zoek zijn naar sociale contacten en/of meer structuur tot mensen die hulp nodig hebben bij het vinden van (ander) betaald werk.

Een plan, een regisseur

In de stad en regio bieden we een breed palet aan activiteiten aan: van creatief bezig zijn voor mensen met een ernstige chronische aandoening tot arbeidsmatige activering voor wie het vizier op de arbeidsmarkt wil en kan richten. Hiermee vormen we een keten waarin elke cliënt van WIJ 3.0 stappen vooruit kan maken, of als het even niet gaat stappen achteruit. We hanteren het principe ‘één plan, één regisseur’. Over de hele keten volgen we de ontwikkeling van de cliënt, die samen met de eigen begeleider uitstippelt wat wel en niet goed werkt.

WIJ 3.0 is actief in de gemeenten Utrecht, Nieuwegein, Zeist en in andere gemeenten in de provincie Utrecht.

Bekijk deze film waarin we ons verhaal vertellen:

Zelfsturing door cliënten

WIJ 3.0 biedt dagactiviteiten aan in een veilige omgeving, maar wel midden in de samenleving. Ons doel is om de maatschappelijke participatie van onze cliënten te bevorderen. Bij de activering en re-integratie gaan we uit van zelfsturing: de cliënt neemt waar mogelijk de regie. Door ons maatwerk, een gevarieerd aanbod en de werkwijze die de regie bij de cliënt legt, openen we deuren naar ongekende ervaringen en bieden we nieuwe wegen naar (weer) actieve deelname aan de samenleving.

Training en scholing

Werken en leren vormen steeds meer een twee-eenheid waarmee mensen hun kansen vergroten om vooruit te komen. WIJ 3.0 biedt leerwerklekken binnen onze arbeidsmatige activiteiten en diverse trainingen, zoals leren solliciteren en het vergroten van de eigen kracht. Onder de naam Digiwijs 3.0 hebben we daarnaast een breed aanbod van computercursussen in de stad.

WIJ 3.0?

WIJ 3.0 staat voor hoe wij en onze cliënten met elkaar omgaan: We doen het samen. Ieder heeft een eigen inbreng en kracht die tezamen leiden tot resultaat. We geloven dat WIJ 3.0 het middel is voor de cliënt en de medewerker om zich te ontwikkelen en dat deze groei ook onze organisatie en haar omgeving op een unieke manier versterkt en verrijkt. Ruim een kwart van de medewerkers van WIJ 3.0 is zelf ervaringskundig. Het verstevigt onze benadering om uit te gaan van gezamenlijkheid.