Maliegilde – Noordwest

WIJ 3.0 Maliegilde is een open stadsatelier én metaalwerkplaats aan de Demkaweg 27 in Zuilen.

De Metaalwerkplaats van WIJ 3.0 is een plek voor iedereen die het leuk vindt om met metaal te werken. Je leert hier veel, maar de Metaalwerkplaats is ook een sociale omgeving. Iedere deelnemer heeft hier de kans om te ontdekken wat hij of zij leuk vindt en om zich te ontwikkelen.

In het atelier kun je aan de slag met allerlei creatieve activiteiten. In een ontspannen sfeer leer je werken met verschillende materialen, ontmoet je mensen en ontdek je je creatieve talent.

Leerwerkplekken

Zoek je een activiteit waarbij je jezelf ontwikkelt en nieuwe dingen leert, samen met anderen? Dat kan bij WIJ 3.0 Maliegilde. Op een laagdrempelige manier doe je waardevolle vaardigheden op. Misschien ben je wel op zoek naar een creatieve vrijwilligersbaan. Interesse? Neem contact op met ons.

Metaalwerkplaats

Producten maken

In de metaalwerkplaats leer je lassen en metaalbewerken. Maar we voeren ook productiewerk uit voor opdrachtgevers. We ontwerpen en maken bijvoorbeeld hekwerken en buitenkachels, kasten, lampen en banken. Je werkt onder begeleiding van een leerwerkmeester en ervaren maatjes of helemaal zelfstandig.

Lasser worden

Wil je graag het vak van lasser leren en mooie dingen maken? In de metaalwerkplaats kun je een lasdiploma halen. Je leert in je eigen tempo de basis van metaal bewerken. Deze lasopleiding is speciaal voor mensen zonder werk die door persoonlijke problemen moeite hebben om betaald werk te vinden en actief bezig te zijn.

“Op de werkplaats hangt altijd een vriendelijke en gezellige sfeer. Om de eerste stappen te zetten richting werk en de basis van lassen onder de knie te krijgen, is dit de juiste plek. Het vak lassen wordt goed uitgelegd en je krijgt voldoende tijd en ruimte om de techniek onder de knie te krijgen. Een echte fijne plek waar je zult groeien en kunnen ontplooien.”

Indruk van de Metaalwerkplaats

Atelier Maliegilde

Als je op zoek naar een creatieve activiteit waarbij je anderen ontmoet: dan zit je goed bij Atelier Maliegilde. Het uitgangspunt is: je komt voor je plezier.

Bij atelier Maliegilde zijn er in de ochtend workshops en activiteiten waarbij je samen met andere creatieve deelnemers verschillende basistechnieken leert. Er zijn activiteitenbegeleiders om je daarmee te helpen. In de middag kun in een van onze ateliers vrij creatief werken. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met een van de geleerde basistechnieken. Of je werkt met een van de vele andere materialen. Wie meedoet aan een van onze activiteiten mag tussen de middag aanschuiven voor de gezamenlijke lunch. Zo ontmoet je ook andere deelnemers van het Maliegilde uit onze metaalwerkplaats.

“Ik krijg hier de kans om bezig te zijn. Er is geen druk tot presteren en ik kan alles in mijn eigen tempo doen. Dat is fijn.”

Activiteiten in het atelier

Het atelier is woensdag t/m vrijdag geopend voor deelnemers, van 10.00 tot 16.00 uur. Alle activiteiten vind je hieronder.

Woensdag

woensdagochtend 10.00 tot 12.00 uur:

Mozaïek en Speksteen

Bij mozaïeken leer je hoe je eenvoudig een patroon kunt maken. Je leert hoe je materialen en gereedschap gebruikt en werkt met tegels en/of glas. Bij de workshop speksteen maak je kennis met deze zachtste steensoort. Je gaat een mooie vorm beeldhouwen door te raspen, slijpen, schuren en polijsten.

Lunch van 12.15 tot 13.00 uur

Gezamenlijke lunch voor alle deelnemers van het Maliegilde

woensdagmiddag 13.00 tot 16.00 uur:

Eventueel productiewerk

Deze middag kun je meewerken aan productiewerkzaamheden, (alleen) als er een opdracht is voor het atelier. Denk aan textiel bedrukken of glasetsen. Dit zijn kleine producties.

Vrij creatief werken

Ga verder met de techniek die je ’s ochtends heb geleerd of kies een andere activiteit om mee aan de slag te gaan.

Donderdag

Donderdagochtend 10.00 tot 12.00 uur

Mozaïek

Bij mozaïeken leer je hoe je eenvoudig een patroon kunt maken. Je leert hoe je materialen en gereedschap gebruikt en werkt met tegels en/of glas.

Lunch van 12.15 tot 13.00 uur

Gezamenlijke lunch voor alle deelnemers van het Maliegilde

Donderdagmiddag 13.00 tot 16.00 uur:

Handenarbeid

Bij de workshop handenarbeid ga je met verschillende thema’s aan de slag. Bijvoorbeeld: werken met sieraden, wol, haken en breien, boetseren, knutselen en meer.

Vrij creatief werken

Ga verder met de techniek die je ’s ochtends heb geleerd of kies een andere activiteit om mee aan de slag te gaan.

Vrijdag

Vrijdagochtend 10.00 tot 12.00 uur:

Tiffany

Je leert hoe je allerlei creaties van glas kunt maken. Stap voor stap leer je om te gaan met materialen en gereedschappen.

Lunch van 12.15 tot 13.00 uur

Gezamenlijke lunch voor alle deelnemers van het Maliegilde

Vrijdagmiddag 13.00 tot 16.00 uur:

Tiffany vervolg

Naast de normale Tiffany-workshop is het ook mogelijk om aan productie-opdrachten te werken. Dat houdt in dat je werkstuk wordt verkocht aan een klant, bijvoorbeeld in de winkel van Kadotche.

Vrij creatief werken

Ga verder met de techniek die je ’s ochtends heb geleerd of kies een andere activiteit om mee aan de slag te gaan.

Indruk van Atelier Maliegilde