Maliegilde – Noordwest

WIJ 3.0 Maliegilde is een open stadsatelier én metaalwerkplaats aan de Demkaweg 27 in Zuilen.

De Metaalwerkplaats van WIJ 3.0 is een plek voor iedereen die het leuk vindt om met metaal te werken. Je leert hier veel, maar de Metaalwerkplaats is ook een sociale omgeving. Iedere deelnemer heeft hier de kans om te ontdekken wat hij of zij leuk vindt en om zich te ontwikkelen.

In het atelier kun je aan de slag met allerlei creatieve activiteiten. In een ontspannen sfeer leer je werken met verschillende materialen, ontmoet je mensen en ontdek je je creatieve talent.

Dit is het Maliegilde

Bekijk deze video van het Maliegilde voor een introductie en lees verder voor meer informatie!

Metaalwerkplaats

Producten maken

In de metaalwerkplaats leer je lassen en metaalbewerken. Maar we voeren ook productiewerk uit voor opdrachtgevers. We ontwerpen en maken bijvoorbeeld hekwerken en buitenkachels, kasten, lampen en banken. Je werkt onder begeleiding van een leerwerkmeester en ervaren maatjes of helemaal zelfstandig.

Lasser worden

Wil je graag het vak van lasser leren en mooie dingen maken? In de metaalwerkplaats kun je een lasdiploma halen. Je leert in je eigen tempo de basis van metaal bewerken. Deze opleiding is speciaal voor mensen zonder werk die door persoonlijke problemen moeite hebben om betaald werk te vinden en actief bezig te zijn.

“Op de werkplaats hangt altijd een vriendelijke en gezellige sfeer. Om de eerste stappen te zetten richting werk en de basis van lassen onder de knie te krijgen, is dit de juiste plek. Het vak lassen wordt goed uitgelegd en je krijgt voldoende tijd en ruimte om de techniek onder de knie te krijgen. Een echte fijne plek waar je zult groeien en kunnen ontplooien.”

Indruk van de Metaalwerkplaats

Atelier Maliegilde

Als je op zoek naar een creatieve activiteit waarbij je anderen ontmoet: dan zit je goed bij Atelier Maliegilde. Het uitgangspunt is: je komt voor je plezier.

In het atelier kun je ontspannen aan de slag met allerlei creatieve activiteiten. Denk aan sieraden maken, T-shirts bedrukken, glas etsen, breien, boetseren, mozaïeken, tekenen en schilderen, glas-in-lood en Tiffany. Je leert verschillende technieken. In een fijne sfeer ben je actief, ontmoet je mensen en ontdek je waar je creatieve talenten liggen. Er zijn activiteitenbegeleiders en ervaren vrijwilligers om je te helpen.

“Atelier Maliegilde geeft mij rust en ruimte om mijn creativiteit te herontdekken. Mijn eigen ontwerpen bedrukt zien op een T-shirt geeft mij een goed gevoel van voldoening en eigenwaarde.”

Leerwerkplekken

Zoek je een activiteit waarbij je jezelf ontwikkelt en nieuwe dingen leert, samen met anderen? Dat kan bij WIJ 3.0 Maliegilde. Op een laagdrempelige manier doe je waardevolle vaardigheden op. Misschien ben je wel op zoek naar een creatieve vrijwilligersbaan. Dan kun je bijvoorbeeld een activiteit begeleiden, administratie verzorgen of de receptie draaiende houden.

Heb je interesse om bij het Maliegilde aan de slag te gaan? Neem contact op met ons.

Activiteiten in het atelier

Het atelier is maandag t/m vrijdag geopend voor deelnemers, dagelijks van 09.00 tot 16.00 uur. Hieronder een greep uit de activiteiten:

Maandag

Maandagochtend 09.00 tot 12.00 uur:

Textiel bedrukken, sieraden maken, glas etsen, tekenen en schilderen

Maandagmiddag 13.00 tot 16.00 uur:

Textiel bedrukken, sieraden maken, glas etsen, kleine, tekenen, schilderen en mozaïek

Dinsdag

Dinsdagmiddag 13.00 tot 16.00 uur:

Tekenen, schilderen en mozaïek

Woensdag

Woensdag 09.00 tot 16.00 uur (vrije inloop):

Sieraden maken, haken / breien, T-shirts bedrukken of Tiffany

Donderdag

Donderdagochtend 09.00 tot 12.00 uur (vrije inloop):

Schilderen en tekenen

Donderdagmiddag 13.00 tot 16.00 uur:

Keramiek en mozaïek (workshop), textiel bedrukken (productie)

Vrijdag

Vrijdagochtend 09.00 tot 12.00 uur:

Mozaïek

Vrijdagmiddag 13.00 tot 16.00 uur:

Tiffany / Glas-in-lood (workshop)

Indruk van Atelier Maliegilde