De Stadsbrug – Zuidwest

De Stadsbrug, in Transwijk, dichtbij Kanaleneiland, biedt onderdak aan diverse werkplaatsen, de sportschool StapSports en meerdere projecten en organisaties. Het pand is bijzonder omdat het sterk cliëntgestuurd is: voor gemiddeld dagelijks 80 bezoekers staan medewerkers van WIJ 3.0 klaar voor begeleiding en ondersteuning.

Stadsbrug als bruisende verzamelplek

Werken en arbeidsmatig bezig zijn is wat de Stadsbrug kenmerkt. Veel deelnemers zijn bezig met werkzaamheden waar klanten bij betrokken zijn. Dat maakt het leuker en leerzamer. In de middag lunchen de deelnemers gezamenlijk in de kantine. De lunch wordt voorbereid door deelnemers. De Stadsbrug is een sociale onderneming op zich: onder begeleiding beheren deelnemers het pand en zorgen ze voor de receptie, schoonmaak, kantine, kleine reparaties en administratie.

Verschillende activiteiten onder één dak

Het Wijkbedrijf werkt onder meer vanuit De Stadsbrug. Dit bijzondere klusbedrijf is sterk in uiteenlopende klussen, zoals verhuizingen, schilderwerkzaamheen, ontruimingen, etc. Bij De Fietsenmakerij repareren en monteren deelnemers fietsen en kan iedereen terecht voor een tweedehands stadsfiets. Ook op de Stadsbrug te vinden zijn Doen & Laten, Meetellen – een onderzoeksbureau vóór en dóór mensen die extra ondersteuning nodig hebben – en SBPost, een sociaal bedrijf gespecialiseerd in het bezorgen van zakelijke post. Er zijn regelmatig assemblage- en inpakwerkzaamheden op De Stadsbrug. We staan open voor ieder nieuw project!

Opvang dak- en thuislozen

Als de koudweerregeling in Utrecht in werking is, biedt De Stadsbrug slaapplekken voor dak- en thuislozen. De gemeente Utrecht bepaalt wanneer de regeling precies in werking treedt, meestal (ergens) tussen november en maart. Daarnaast is er vanaf 15 november 2022 een tijdelijke nachtopvang bij ons voor arbeidsmigranten uit Oost-Europa. Deze opvang verzorgen wij samen met de Tussenvoorziening.

Activiteiten op de Stadsbrug

Hieronder vind je een greep uit de activiteiten en organisaties die op De Stadsbrug zijn te vinden. Klik door voor meer informatie.

Impressie van activiteiten op De Stadsbrug

Foto’s: Gebrand Langenberg en Jan Willem Ritman.