Circulaire Werkplaats Utrecht in Hoograven gaat van start

Je bekijkt nu Circulaire Werkplaats Utrecht in Hoograven gaat van start

In Utrecht is 17 december het startschot gegeven voor de Circulaire Werkplaats. De Werkplaats geeft meubels een nieuw bestaan door ze naar een vooraf gemaakt ontwerp op te knappen. Het ontwerp is afkomstig van Louise Cohen, ontwerpster en kunstenares. De Werkplaats is een initiatief van WIJ 3.0 en Kringloopwinkel De Arm, woon-werkorganisaties Emmaus Domstad en Emmaus Haarzuilens.

In de Circulaire Werkplaats gaan deelnemers van WIJ 3.0 onder andere aan de slag met oude ‘grove’ eikenhouten meubels. Lange tijd waren dit type meubels in de kringloopwinkels niet goed verkoopbaar. Daarom werden ze ook nauwelijks ingezameld en kwamen ze bij het afval terecht. Door de Werkplaats zullen de eikenhouten meubels opnieuw ingezameld worden door De Arm en Emmaus en worden ze ge-upscaled; ze krijgen een nieuw gecombineerd ontwerp.

De ge-upscalede meubels, zullen verkocht worden via de winkelvestigingen van De Arm, Emmaus Domstad en Emmaus Haarzuilens.

De samenwerking werd dinsdag 17 december bezegeld door (van links naar rechts): Rob Hamers (Emmaus Domstad), Nanette Schenk (De Arm), Pascal Derksen (WIJ 3.0) en Jos van der Meer (Emmaus Haarzuilens)
Een voorbeeld van de producten die de Werkplaats gaat maken