Vakdagen

Sinds 2019 organiseert WIJ 3.0 in samenwerking met Nelis Company, Woonin en verschillende onderhoudsbedrijven van Woonin de Kwastendag en het korte leerwerktraject ‘Je leven in de verf’. Tijdens dit praktische evenement maken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis met het schildersvak. Inmiddels organiseren we meer van zulke vakdagen, zodat werkzoekenden met meer praktische beroepen en vakmensen kunnen kennismaken.

Kennismaken met een vak

De vakdagen zijn praktische doe-dagen die we samen met werkgevers uit specifieke branches organiseren, mede mogelijk dankzij steun van het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht. Werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt maken er op een laagdrempelige, praktische manier kennis met het werk van vakmensen in een specifieke functie. De vakdagen staan open voor iedereen. Wie werk zoekt en graag aan de slag wil – al of niet met ervaring in een specifieke branche – is welkom. Voor werkgevers is het een mooie kans om talent te ontdekken binnen een doelgroep waar zij vaak niet actief in werven.

Leerwerktrajecten als vervolg

Gedurende de vakdagen vinden werkzoekenden en leerwerkmeesters elkaar. Als er een match is, volgt er een praktisch leerwerktraject op maat voor de duur van drie maanden (met behoud van uitkering). Onderdeel van het traject is een vakopleiding, jobcoaching en een arbeidstraject. Mocht een traject niet haalbaar blijken, dan kijken we samen met de kandidaat naar een passend vervolg. Voor iedereen die zich aanmeldt vinden we een passende plek.

Vakdagen van WIJ 3.0 en partners

Komende vakdagen

Eerdere vakdagen

Meer informatie

Wil je meer informatie, als bedrijf bijdragen aan een vakdag of één van de komende vakdagen bezoeken? Neem dan contact op met Daniëlle van Elk via danielle.van.elk@wij30.nl of 06 37 47 04 17

Foto bovenaan: vakdag On the Road in Nieuwegein, fotograaf: Gerbrand Langenberg

Vakdag in beeld: reportage RTV-Utrecht over Kwastendag