Nieuwe creatieve activiteiten bij Atelier Maliegilde

Je bekijkt nu Nieuwe creatieve activiteiten bij Atelier Maliegilde

Aan de slag met Tiffany – een fijne manier om met glas te werken, iets moois beeldhouwen uit speksteen, leren hoe je een portret schildert of een stilleven maakt met houtskool, een mozaïek maken… Atelier Maliegilde heeft een nieuw creatief programma, speciaal voor mensen die moeite hebben om (weer) actief te zijn. Je ontmoet andere mensen en leert verschillende technieken waarmee je ook zelf aan de slag kunt.

Ochtend- en middagprogramma

Bij atelier Maliegilde zijn er in de ochtend workshops en activiteiten waarbij je samen met andere creatieve deelnemers verschillende basistechnieken leert. Er zijn activiteitenbegeleiders om je daarmee te helpen. In de middag kun je in een van onze ateliers vrij creatief werken. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met een van de geleerde basistechnieken. Of je werkt met een van de vele andere materialen. Wie meedoet aan een van onze activiteiten mag tussen de middag aanschuiven voor de gezamenlijke lunch. Zo ontmoet je ook andere deelnemers van het Maliegilde uit onze metaalwerkplaats.

Workshops bij Atelier Maliegilde

Tiffany

Leer de basistechnieken van Tiffany. Je maakt allerlei creaties van glas en leert de gereedschappen gebruiken die bij deze techniek horen. Bij Tiffany verwerk je verschillende stukken glas tot één geheel. Daarvoor gebruik je geen lood (als in glas-in-lood), maar koperfolie. Wie dat wil, kan stukken maken die we verkopen aan een klant of in de cadeauwinkel Kadotche.

Tekenen & schilderen

Bij de workshop tekenen en schilderen ga je met verschillende projecten aan de slag. We werken een of meerdere weken met een bepaalde techniek, materiaal of thema. Denk bijvoorbeeld aan een stilleven gemaakt met houtskool, een workshop linosnede, collages maken, portretten schilderen, enzovoort.

Beeldhouwen met speksteen

Bij deze activiteit maak je kennis met een van de zachtste steensoorten, die daardoor makkelijk is te bewerken. Uit speksteen ga je een mooie vorm beeldhouwen door te raspen, slijpen en schuren. Je werkt het stuk af met polijstolie.

Mozaïeken

Met mozaïeken blaas je alledaagse voorwerpen een nieuw leven in. Je leert hoe je voorwerpen kunt verfraaien met scherven van tegels, glas, porselein, kiezels, et cetera. Aan bod komt hoe je een patroon maakt, hoe je mozaïek netjes legt en afwerkt en hoe je de gereedschappen gebruikt.

Handenarbeid

De workshop handenarbeid is heel divers. Je leert verschillende technieken en gaat steeds met andere thema’s aan de slag. Denk aan sieraden maken, haken, breien, boetseren, knutselen, werken met wol. Ideaal om te ontdekken waar je creatieve talenten liggen.

Meewerken aan opdrachten

Op woensdagmiddag kun je meewerken aan klussen voor een opdracht. Denk aan t-shirts en ander textiel bedrukken of glasetsen. Meewerken aan opdrachten is alleen mogelijk als wij een opdracht hebben, het is geen vast onderdeel van het weekprogramma. Voor het meewerken ontvang je een kleine bijdrage.

Meer informatie

De workshops en activiteiten van Atelier Maliegilde vinden plaats van dinsdag t/m vrijdag, ’s ochtends van 10.00 tot 12.00 uur en ’s middags van 13.00 tot 16.00 uur. Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch.

Alle informatie en het weekschema vind je op de webpagina van WIJ 3.0 Maliegilde.

Aanmelden

Je bent welkom om mee te doen bij Atelier Maliegilde. Aanmelden voor een activiteit kan via het aanmeldformulier. Heb je vragen over je aanmelding? Stuur dan een e-mail aan onze activeringscoaches.

Contact

Demkaweg 27
3555 HW, Utrecht

Telefoon: 030 244 48 71
E-mail Atelier Maliegilde: Ilonka Frik