Succesvolle samenwerking Taal Doet Meer en WIJ 3.0 in project Eigen Kracht

Je bekijkt nu Succesvolle samenwerking Taal Doet Meer en WIJ 3.0 in project Eigen Kracht

Al jaren werken WIJ 3.0 en Taal Doet Meer gedreven met elkaar samen aan het project Eigen Kracht. Hierin begeleiden we jaarlijks vijfenzestig anderstaligen met hulp van vrijwillige coaches naar (vrijwilligers)werk of een opleiding. Onlangs hebben we opnieuw getekend voor deze samenwerking. Een goed moment om even stil te staan bij Eigen Kracht en de impact die we met elkaar maken.

Utrechters voor Utrecht

Eigen Kracht heeft veel impact in het leven van de anderstalige Utrechters die door dit project een stap in hun ontwikkeling maken en zo volledig mee kunnen doen in de samenleving. Die impact is er natuurlijk ook bij de vele gedreven en enthousiaste vrijwillige coaches. Iedere week maken zij een paar uur vrij om te investeren in het leven van een ander. Met Eigen Kracht brengen we hen bij elkaar, dragen we bij aan de dialoog over taal en werk en creëren we kansen voor mensen om te groeien.

Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?

Inmiddels hebben honderden anderstalige Utrechters een Eigen Kracht traject afgerond. Zij zijn gedurende een traject van tien maanden gecoacht bij het vinden van antwoorden op vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe bereik ik dit? Ook organiseren we regelmatig krachtmiddagen bij en mét bedrijven in Utrecht. Dit zijn laagdrempelige netwerkbijeenkomsten. Deelnemers, coaches en mensen uit het bedrijfsleven delen hier tips die deelnemers helpen in hun zoektocht naar passende banen. Kijk eens op de website krachtvinder.nl waar de profielen van kandidaten staan die vanuit Eigen Kracht op zoek zijn. Ook de coaches die bij het project zijn betrokken vind je hier.

Samenwerking

We zijn blij met de impact die we met deze samenwerking maken. Daarom hebben Roy Kreeftenmeijer – directeur van Taal Doet Meer – en Menno van Piggelen – bestuurder van WIJ 3.0 – onlangs opnieuw hun handtekening gezet voor de samenwerking in Eigen Kracht. We gaan samen op weg naar het creëren van nog meer mooie ontmoetingen en kansen voor anderstalige Utrechters.

Meedoen aan Eigen Kracht?

Wil je zelf coach worden, een deelnemer aanmelden of een netwerkbijeenkomst hosten? Neem contact op met Sonja Soesman.

Kijk hier voor meer informatie over het volgen van een traject bij Eigen Kracht.


Foto bovenaan v.l.n.r.: Robert Giesberts (WIJ 3.0), Ellen Visser (Taal doet Meer), Sonja Soesman (WIJ 3.0), Menno van Piggelen (WIJ 3.0), Daniëlle van Elk (WIJ 3.0), Roy Kreeftenmeijer (Taal doet Meer) en Michelle van Veen (Taal doet Meer).