De Bloementuin

Heb je groene vingers? Dan kun je meehelpen in de grote Bloementuin, de moestuin en kassen die je vindt aan Distelvlinder 6. Deelnemers verzorgen hier de sierbloemen, planten en groenten, kweken stekjes op en helpen bij de verkoop van bloemen en planten op donderdagochtend. Ook is er een dierenverblijf met geiten, loopeenden en een konijn.

We volgen de seizoenen: van voorjaar naar zomer naar herfst en winter, met alle soorten klussen die daar bij horen. Er zijn lichte en zware werkzaamheden. Het betreft de verzorging van planten en dieren en diverse aanverwante beheertaken.

Kassen

We hebben een verkoopkas en diverse kweekkassen. Overal zijn veel werkplekken en werktafels. Werkzaamheden die je hier kan doen:

  • kleine plantjes opkweken en telen voor tuinplanten, eenjarige zomerbloemen en snijbloemen.
  • stekjes en kuipplanten in de winter laten overwinteren (10 graden minimum), eenjarige tuinplanten opkweken voor de bloembakken op het Altrecht terrein. (De Groenvoorziening komt deze afhalen en planten).
  • Tomaten, paprika’s en andere groenten in de zomer en herfst kweken. Voor gebruik door onze eigen horeca de Wissel en voor de verkoop.

Tuin

Naast de kassen is er een kweektuin voor snijbloemen en soms enkele groenten, een grote siertuin met vijver (9 meter doorsnede) en een koffieterras. We hebben ook enkele dieren, zoals geiten, konijnen en loopeenden.

Werkzaamheden

  • We volgen de seizoenen met alle soorten klussen die daar bij horen. Met diverse lichte en zware werkzaamheden, die men samen kan doen of alleen.
  • Hulp bij de verkoop: donderdagochtend van 8.00 uur – 12.00 uur.

Begeleidingsvorm

Een leerwerkmeester ondersteunt de deelnemers met het opbouwen van structuur en ritme. Deelnemers nemen taken op zich  in samenspraak met de begeleiding. Ze oefenen gericht hun arbeidsvermogen, motorische competenties en arbeidshouding, en leren hierbij om zo zelfstandig als mogelijk te werken.

Vaardigheden

  • sociale contacten
  • samenwerken, maar ook zelfstandig werken
  • alert zijn op wat moet gebeuren