WIJ 3.0 begeleidt de fixers van de FIXbrigade Nieuwegein

Je bekijkt nu WIJ 3.0 begeleidt de fixers van de FIXbrigade Nieuwegein

In september is de FIXbrigade van start gegaan in de Muntenbuurt in Nieuwegein. De FIXbrigade is een klusteam van het Wijkbedrijf van WIJ 3.0 dat bij mensen langsgaat om gratis tocht te verminderen in huis. De fixers zijn Nieuwegeiners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij volgen een leerwerktraject en krijgen daarbij begeleiding van WIJ 3.0. Zo doen zij waardevolle werkervaring op, die hen helpt bij het doorstromen naar betaald werk. De Muntenbuurt is de eerste buurt waar de FIXbrigade actief is. Inmiddels hebben zij al bijna veertig woningen gefikst.

De Nieuwegeinse FIXbrigade helpt inwoners met een minder goed geïsoleerde sociale huurwoning om energie te besparen. Dit doen zij door gratis energiebesparende maatregelen uit te voeren. Zo monteert de FIXbrigade voordeurborstels, brievenbusborstels, tochtstrips en kitten zij de kieren waar tocht doorheen komt. Inwoners besparen hierdoor op hun energieverbruik. Dat scheelt geld en verhoogt het wooncomfort. 

FIXbrigade goed ontvangen  

Inwoners zijn erg blij met de hulp van de FIXbrigade: “Nadat er al eerder een energiecoach bij mij thuis is geweest met bespaartips, let ik zelf al op mijn energieverbruik. Toch merkte ik dat er nog wat klussen waren die ik niet zelf op kon lossen. Bijvoorbeeld de tocht die onder mijn balkondeur door kwam. De FIXbrigade is druk bezig geweest en ik ervaar nu veel minder tocht in mijn woning!”

Wethouder Marieke Schouten: “Het is fijn dat wij nu een Nieuwegeinse FIXbrigade hebben. Op deze manier kunnen we inwoners die dat nodig hebben, helpen aan een lagere energierekening en een beter wooncomfort. Dat scheelt inwoners in de portemonnee en het is daarnaast ook goed voor het klimaat.“

Meewerken met de FIXbrigade?

In het klusteam van de FIXbrigade in Nieuwegein is nog plek voor nieuwe leerling-fixers. Het Wijkbedrijf van WIJ 3.0 biedt een werkervaringsplek, een leerwerktraject of arbeidsmatige activering. Fixers werken met behoud van uitkering en ontvangen een vergoeding. Onder begeleiding van een vakkundige werkbegeleider ga je aan de slag bij mensen thuis en leer je hoe je de klussen uitvoert. Voor deelname vragen we dat je:

  • minimaal een halve dag per week beschikbaar bent;
  • handig bent (maar je hoeft geen professionele klusser te zijn);
  • het leukt vindt om te klussen en mensen te helpen;
  • je graag iets nieuws wilt leren.

Interesse?

Neem voor meer informatie contact op met je werkcoach van WIL in Nieuwegein of meld je direct aan via ons aanmeldformulier.

Meer informatie voor bewoners is hier te vinden op de website van de Gemeente Nieuwegein.

De FIXbrigade in Nieuwegein is een samenwerking van de Gemeente Nieuwegein, Woonin, WIJ 3.0 en de Energiebox. Eerder ging ook al een FIXbrigade in Houten aan de slag.