Met hulp van WIJ 3.0 vond Neeltje een opleiding en stageplek

Je bekijkt nu Met hulp van WIJ 3.0 vond Neeltje een opleiding en stageplek

Neeltje is een enthousiaste jonge vrouw die altijd graag met kinderen wilde werken. Drie jaar geleden had zij het in haar hoofd om weer wat te gaan doen. Na een lange periode van herstel en werken aan zichzelf had ze ruimte om hierover na te denken. Het was al enige tijd geleden dat ze vrijwilligerswerk deed of naar school was gegaan.

De afgelopen jaren is Neeltje begonnen met vrijwilligerswerk. Zo kon ze onderzoeken wat passend is qua werk en vinden waar haar passie ligt. Door haar vrijwilligerswerk op een vrije school kwam Neeltje er steeds meer achter wat ze echt wilde doen: werken met kinderen.

Begeleiding van WIJ 3.0

Haar wens om weer te gaan werken en haar motivatie zorgde ervoor dat ze zelf al stappen ging zetten en op onderzoek uitging. Met begeleiding vanuit WIJ 3.0 vond ze een geschikte opleiding – pedagogisch medewerker niveau 3 – en een stageplek. Deze opleiding past goed bij haar vanwege de persoonlijke aandacht die ze er krijgt en de tijd en ruimte die ze heeft om weer een start te maken.

Opleidingskosten

Voor de kosten van de opleiding was Neeltje op zichzelf aangewezen. Maar ondanks dat was ze vastbesloten om te gaan starten, zodat ze weer toekomst en perspectief zou krijgen. Dankzij hulp van de organisatie Everyday Heroes kon gelukkig toch een groot deel van de opleidingskosten worden betaald. Inmiddels is Neeltje bijna klaar met de opleiding en heeft zij goede kansen op de arbeidsmarkt. Met een schuld starten zou niet erg prettig zijn; met deze bijdrage kan ze op een prettige manier beginnen met werken.

Social Return

Everyday Heroes is de organisatie die Neeltje hielp met de financiële bijdrage voor haar opleiding. Deze is gefinancierd door De Nederlandsche Bank met hulp van social return: Als een ondernemer een opdracht uitvoert voor de overheid, moet een deel van de financiering ingezet worden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. In dit geval dus Neeltje en haar opleiding. Zij kan nu aan de slag met haar wens om met kinderen te werken.

Bron: Everyday Heroes
Foto: Fabian Centeno op Unsplash