SBPost verkozen tot meest inclusieve werkgever van regio Midden-Utrecht

Je bekijkt nu SBPost verkozen tot meest inclusieve werkgever van regio Midden-Utrecht

SBPost heeft de ‘Scoor je talent!-wisselbokaal gewonnen. Tijdens de banenmarkt Scoor je talent in stadion Galgenwaard kreeg het bedrijf deze prijs als meest inclusieve werkgever van regio Midden-Utrecht, met Rijkswaterstaat op een gedeelde eerste plek. Ieder jaar krijgen koplopers op het gebied van inclusief ondernemen deze speciale prijs.

Samenwerking met UW en WIJ 3.0

SBPost, UW en WIJ 3.0 werken sinds 2021 samen in regio Utrecht. SBPost is een sociale onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans biedt en alle ruimte geeft voor begeleiding. Onze samenwerking geeft daar invulling aan. UW en WIJ 3.0 zorgen voor de werving, selectie en jobcoaching van kandidaten voor de functies postbezorger en sorteermedewerker. In onze regio zijn er vestigingen in Nieuwegein – waar de postsortering plaatsvindt – in Woerden en in Utrecht (De Stadsbrug), waar de postbezorgers hun ronde starten.

“Het is fantastisch om deze waardering te krijgen, maar voor ons is het eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Wij vinden dat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt. Al sinds 2012 werken wij met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij SBPost laten we zien hoe waardevol deze mensen zijn en dat willen we ook uitdragen.”

Arjan Gorsseling van SBPost

Werving van kandidaten

Dankzij een goede samenwerking in de regio zijn er per juni 2022 inmiddels dertien kandidaten geworven en aan het werk bij SBPost (uit het doelgroepenregister én regulier). En komend jaar zal er plek zijn voor nog meer nieuwe medewerkers. Dit zijn zowel fulltime als parttime vacatures, waarbij we samen met de jobcoach kijken naar het meest passende aantal uren.

SBPost heeft verder altijd een plek beschikbaar voor een kandidaat vanuit een Springplank traject. Dat is een project van de Tussenvoorziening, Springplank en WIJ 3.0 waarin we dak- en thuislozen versneld begeleiden naar betaald werk en woonruimte.

Vacatures

SBPost laat zien dat ze een echt divers werknemersbestand aannemen in hun organisatie. Ook de komende jaren zal het bedrijf kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in regio Utrecht.

Ben of ken jij iemand die misschien wel aan de slag zou willen bij SBPost? Wij zijn op zoek naar Postverwerkers en Postbezorgers. Kijk hier voor meer informatie.