Wijkbedrijf op dreef met folders

Je bekijkt nu Wijkbedrijf op dreef met folders

Op dreef met folders

In juni bezorgde Wijkbedrijf Utrecht folders voor takelorganisatie Vooruit. Onderstaand de indrukken van Lot Thijs, sociaal makelaar bij Vooruit.

“Op dinsdag 14 juni dienden 4 man sterk van Wijkbedrijf zich aan in buurtcentrum Hart van Hoograven. Ondanks soms de enorme regenbuien gingen zij vol enthousiasme van start. Wijk voor wijk, straat voor straat, onder leiding van Micha, werd aan de hand van gearceerde planningen onze folder huis aan huis bezorgd. Iedere morgen rond 9.00 uur meldden de harde werkers zich, dronken een kopje koffie en gingen als een speer de wijken weer in.
Op de tweede dag liep ik een stukje mee met het bezorgen. Zo kon ik zien hoe er werd gewerkt, kon ik wat filmopnames maken en een interview houden wat dit werk betekent voor deze doelgroep.

Er werd zelfs een wedstrijdje gemaakt wie het snelste is met bezorgen! Aangezien de jongens goed op dreef waren nam ik even de tijd om een tandje rustiger te lopen om Micha te kunnen interviewen. Micha spreekt vol trots over het werk en de mensen met wie hij werkt. Micha vertelt daarbij openhartig over vorderingen die de doelgroep kan maken.

Van begin tot eind hebben Micha en de jongens zich fantastisch ingezet voor een goede bezorging van de folders. Ze stonden ervoor open om hun werkwijze uit te leggen en wat het werk voor hen betekent. Een mooi samenwerking!”