Kunstliefde organiseert workshops vaandels maken voor Utrecht 900 bij WIJ 3.0

Je bekijkt nu Kunstliefde organiseert workshops vaandels maken voor Utrecht 900 bij WIJ 3.0

Utrecht bestaat dit jaar 900 jaar en dat viert de stad met veel activiteiten. Kunstvereniging Kunstliefde organiseert voor deze viering het project ‘… en de vlaggen hangen uit’. Bewoners van tien Utrechtse wijken zullen onder begeleiding van kunstenaars van vereniging Kunstliefde vaandels ontwerpen en maken. Daarin zal de identiteit van de eigen wijk tot uitdrukking komen. In de wijken Overvecht, Noordwest en Zuid vinden de workshops bij WIJ 3.0 plaats, bij resp. Ghanaplein, Maliegilde en Naald & Draad Hoograven.

Jouw eigen wijk uitbeelden

In een serie van vijf workshops per wijk begeleiden de kunstenaars het maakproces met gerecyclede stof en kleding én houden zij de uitstraling van het eindresultaat in de gaten. Deelnemers aan de workshop praten over de identiteit van de wijk, over wat belangrijk en bijzonder is en hoe dat is uit te beelden in een eigen wijkvaandel.

Ontmoeting en gezelligheid staan voorop en als je wilt kan je er ook creatief iets van opsteken. Je hoeft niet te kunnen naaien om mee te doen. Maar wie het leuk vindt om te naaien is zeker welkom. De workshops zijn gratis. Het is de bedoeling dat mensen zelf oude kleding of oude lappen meenemen, zodat het eindresultaat echt uit de eigen buurt komt.

Portret van Utrecht

De vaandels uit alle wijken vormen samen een persoonlijk portret van de stad. Het thema daarvan is: Utrecht – eenheid in verscheidenheid. In de loop van het jaar zullen er op het Jaarbeursplein en op andere locaties presentaties van dit unieke, circulaire kunstwerk plaatsvinden.

Utrecht 900

Op 2 juni 1122 gaf keizer Hendrik V de Utrechters stadsrechten. Daarmee werd Utrecht officieel een stad, als een van de eerste van het land. Utrecht was in de Middeleeuwen zelfs de belangrijkste en grootste stad van de Noordelijke Nederlanden. Utrecht viert deze verjaardag voor, door en met zoveel mogelijk Utrechters met een uitgebreid programma van 2 juni t/m 11 november. Alle informatie is hier te vinden.

Meedoen en locaties

Iedereen die het leuk vindt om creatief de handen uit de mouwen te steken kan meedoen.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan kunstliefdeprojecten@gmail.com.

Workshops bij WIJ 3.0

Overvecht:

Atelier Naald & Draad Overvecht – bij WIJ 3.0 Ghanaplein: Ghanadreef 2, Utrecht
Vrijdagochtend 15/ 22/ 28 juli en 5/ 12 augustus van 10 tot 13 uur

Zuid (Hoograven, tolsteeg, lunetten):

Atelier Naald & Draad – bij WIJ 3.0 Zuid – Verlengde Hoogravenseweg 63 in Utrecht (in kringloopwarenhuis De Arm)
Woensdagmiddag 10/ 17/ 24/ 31 augustus van 14 tot 17 uur en 14 september van 10 tot 13 uur

Noordwest (Zuilen, ondiep, Pijlsweerd)

Atelier Maliegilde – Demkaweg 27, in Utrecht
Donderdagmiddag 8/ 15/ 22/ 29 september en 6 oktober van 13 tot 16 uur