2e Spoor re-integratie

Wat is 2e en 3e Spoor re-integratie?

Een werkgever moet een werknemer die langdurig ziek is, of is geweest, weer aan het werk helpen. Eerst wordt gekeken of de werknemer op zijn eigen werk kan re-integreren. Als dat niet lukt, zoekt de werkgever vervolgens naar passend werk op een andere plek binnen het bedrijf. Dit heet het 1e spoor. Als ook dit niet kan, volgt het 2e spoor: een traject voor medewerkers in loondienst die langdurig ziek zijn en voor wie de werkgever geen passende werkplek heeft. Het 3e spoor is er voor medewerkers, die na twee jaar van arbeidsongeschiktheid nog geen passende werkplek hebben gevonden. Dit spoor is alleen van toepassing voor werkgevers die eigenrisicodrager zijn voor de WGA.

Wat is de aanpak van WIJ 3.0?

WIJ 3.0 gaat samen met de werknemers kijken naar zijn/haar vaardigheden, achtergrond en beperkingen. Vervolgens kunnen we de volgende diensten inzetten:

  • koers bepalen
  • motiveren
  • ondersteuning in het zoeken van gepaste vacatures
  • activeren van eigen netwerken
  • verbetering van de sollicitatievaardigheden
  • jobcoaching op de nieuwe werkplek

WIJ 3.0 biedt

  1. een sterk werkgeversnetwerk in stad en regio Utrecht, waarin dagelijks vacatures beschikbaar zijn;
  2. mogelijkheden om met werkgevers van ons netwerk afspraken op maat te maken, bijvoorbeeld voor (snuffel)stages;
  3. een-op-een begeleiding op maat;
  4. diverse instrumenten waarmee klanten inzicht krijgen in hun sterke en minder sterke competenties en in hun beroepsprofiel.

Meer informatie

Vragen? Neem contact met ons op. Of kijk hier voor een uitgebreide uitleg over 2e Spoor re-integratie en hier over het 3e spoor.