Van werk naar werk en andere ondersteuning aan werkgevers

WIJ 3.0 zorgt ervoor dat werknemers aan het werk kunnen gaan of aan het werk kunnen blijven. Wij bieden werkgevers daarvoor individuele begeleiding, mogelijkheden voor werknemers om werkritme en vertrouwen op te doen en hulp bij het krijgen van inzicht in de eigen mogelijkheden. Daarnaast helpen wij ondernemers bij de invulling van social return.

2e spoor re-integratie

Binnen de aanpak 2e Spoor Re-integratie vallen langdurig zieke werknemers die in loondienst zijn, waar de werkgever geen passende functie voor heeft. WIJ 3.0 gaat samen met de werknemer kijken naar zijn/haar vaardigheden, achtergrond en beperkingen. Vervolgens bepalen we samen de koers, geven we ondersteuning bij het zoeken naar passend werk en bieden we jobcoaching op de nieuwe werkplek.

Outplacement

WIJ 3.0 voert outplacementtrajecten uit voor werknemers die boventallig zijn, een arbeidsconflict hebben, vastgelopen zijn of waarvoor ontslag dreigt. We brengen de situatie in kaart, kijken naar wensen en mogelijkheden en gaan daarna aan de slag met het vinden van geschikte vacatures, met netwerken en het verbeteren van sollicitatievaardigheden.

Makelpunt Social Return

Een andere dienst die wij aanbieden is het helpen met Social Return. Samen met andere sociale partners in de stad Utrecht heeft WIJ 3.0 een makelpunt opgericht. Het makelpunt begeleidt ondernemers bij de invulling van social return. Deze kan bestaan uit het aanbieden van duurzaam betaald werk, leerwerkplekken en stages. Maar ook het inkopen van diensten en producten van sociale ondernemingen is een mogelijkheid.

Werkgeverstrajecten bij WIJ 3.0: