Wijkbedrijf

Een bijzonder klusbedrijf

Het Wijkbedrijf is een klusbedrijf waar de klus ten dienste staat van de uitvoerders: onze deelnemers. Door werk uit te voeren op verschillend gebied bieden we onze deelnemers de ervaring om te werken, te presteren, samen te werken, zelfvertrouwen te krijgen en structuur in hun leven. Dit alles helpt hun om te bouwen aan hun leven en hun rol in onze samenleving.

Onze kwaliteit is gegarandeerd: het werk dat we aannemen moet passen bij wat de deelnemers aankunnen. een werkbegeleider bewaakt de kwaliteit en het werktempo. 

Meer weten over de klussen die het Wijkbedrijf kan doen?

Kijk dan op wijkbedrijfutrecht.nl

Hoe werkt het Wijkbedrijf?

Wijkbedrijf werkt op basis van betaalde opdrachten. De overheid geeft ons subsidie waardoor we de deelnemers de nodige extra begeleiding kunnen bieden. Via contact en een offerte, opgesteld door een van onze werkbegeleiders, geven we opdrachtgevers inzage in onze mogelijkheden.

Onze werkmeesters voeren de klus samen met een groep deelnemers uit. De werkmeester is vakdeskundig en uw aanspreekpunt voor de wijze waarop de opdracht wordt uitgevoerd.

Wij werken op weekdagen van 9:00 tot 15:00 uur. In overleg zijn aangepaste tijden mogelijk.

Wat we doen

Meewerken met het Wijkbedrijf

Wil je meewerken? Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen. Medewerkers van het Wijkbedrijf werken met behoud van uitkering. Wie vervolgstappen wil maken, krijgt extra ondersteuning van een trajectbegeleider. Voor de begeleiding heb je een WMO-indicatie of andere financiering nodig. Informeer hiernaar tijdens het intakegesprek.

Praktische zaken

  • Voor elk gewerkt uur ontvangt de deelnemer een onkostenvergoeding. De maximale hoogte is door de wetgever beperkt; kijk hier voor meer info.
  • Deelnemers aan Wijkbedrijf Utrecht zijn tegen ongevallen verzekerd. Ze vallen onder de aansprakelijkheidsverzekering van WIJ 3.0, mocht iemand per ongeluk iets kapot maken bij het uitvoeren van werk.
  • Wie is ingeroosterd voor werk maar niet kan komen, meldt dit op tijd: vóór 09:00 uur op de geplande werkdag. Afmelden kan door de begeleider te bellen of te e-mailen.
  • Wil je meer weten over hoe WIJ 3.0 omgaat met persoonlijke gegevens? Lees dan onze Privacyverklaring.
  • Meer over privacy, klachten, veiligheid en locatieregels bij WIJ 3.0 vind je hier.

Indrukken van het Wijkbedrijf

Foto’s: Gerbrand Langenberg en Jan-Willem Ritman