Koen kwam met hulp van WIJ 3.0 en Kwastendag aan een baan als schilder

Je bekijkt nu Koen kwam met hulp van WIJ 3.0 en Kwastendag aan een baan als schilder

Koen is bijzonder handig. Welke klus dan ook pakt hij met beide handen aan. Maar zonder diploma’s is het lastig om daar iets mee te doen richting werk. Samen met zijn trajectbegeleider bij WIJ 3.0 is hij daarom stappen gaan zetten richting zijn toekomstdroom: schilder worden.

Hij is een manusje van alles: handig met allerlei materialen, klussen, schilderen, verbouwen en verhuizen… Je kan het zo gek niet bedenken of Koen weet hoe het in elkaar gezet moet worden. Maar voor al die kwaliteiten heeft hij nooit een certificaat kunnen behalen. Niet altijd heeft hij alles volgens de regels gedaan, waardoor hij regelmatig in de problemen is geraakt.

Via Kwastendag schilder worden

Maar nu gaat hij het helemaal anders doen. Na een tijd van bezinning en overleg met zijn trajectbegeleider van WIJ 3.0 heeft hij nieuwe toekomstdromen gemaakt. Hij wil graag schilder worden om op een eerlijke manier te werken en geld te verdienen. Koen nam deel aan Kwastendag om kennis te maken met het schildersvak. Vervolgens is hij geselecteerd om een leer-werktraject tot schilder te volgen, zodat hij drie maanden later hopelijk zijn eerste certificaat ontvangt. Daarmee mag hij in dienst komen bij Wits Vastgoedonderhoud.

Hulp met zijn vervoer dankzij social return

Hij loopt nog tegen één probleem aan: Hij heeft geen betrouwbaar vervoersmiddel en dat is wel belangrijk in dit werk. Gelukkig kon de organisatie Everyday Heroes hem daarmee helpen. Zij zorgden via een social return bijdrage van Fred Foundation voor het budget waarmee hij een e-bike kon aanschaffen. Zo kan hij altijd snel op zijn werk zijn, zonder afhankelijk te zijn van openbaar vervoer..

Koen staat inmiddels heel positief tegenover de toekomst. Hij heeft zin om bij Wits te beginnen en er hopelijk tot aan zijn pensioen te blijven. En met zijn nieuwe elektrische fiets kan hij zorgeloos reizen en alle energie in zijn nieuwe baan te stoppen.

Tekst: Everyday Heroes
Foto: Gerbrand Langenberg

Deelnemen aan Kwastendag 2022

Op donderdag 15 september 2022 is er weer een Kwastendag. Op deze dag maken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kennis met het schildersvak. Geïnteresseerden die willen en kunnen hebben na Kwastendag de mogelijkheid om mee te doen aan het leerwerktraject ‘Je leven in de verf’. Stichting Nelis en WIJ 3.0 bieden daar begeleiding bij. Het doel is een baan als onderhoudsschilder.

Meedoen aan Kwastendag? Aanmelden kan via kwastendag@wij30.nl.
Kijk voor meer informatie op wij30.nl/kwastendag