Kwastendag 14 september 2023, mis ‘m niet!

Je bekijkt nu Kwastendag 14 september 2023, mis ‘m niet!

Vind je schilderwerk leuk maar weet je niet of het ook echt wat voor je is? Kom dan naar de Kwastendag. Hier doe je een dag lang allerlei schilderwerk en als dat bevalt kun je direct door naar een interne opleiding tot schilder met de garantie van een baan. Heb je nog geen enkele werkervaring met schilderwerk? Geen probleem. We gaan het je leren!

Kwastendag op donderdag 14 september 2023

Je bent van harte welkom voor een kop koffie op donderdag 14 september bij de Kwastendag in Utrecht. Op deze doe-dag kun je ontdekken of het schildersvak iets voor jou is. Instructeurs vertellen je daarbij over het materiaal, de technieken en producten.

Als het werk bevalt en je wil er mee verder kan je door één van de schildersbedrijven die meedoen worden opgeleid als leerling-onderhoudsschilder. Als onderhoudsschilder werk je in een team en ga je aan de slag met het schilderen van huizen.

Leerwerktraject voor onderhoudsschilders

Als je na deze doe-dag enthousiast bent en ook geschikt blijkt voor het schildersvak, dan kun je deelnemen aan het het (om)scholingstraject ‘Je Leven In De Verf’, begeleid door Stichting Nelis en WIJ 3.0. Met dit traject leiden we je in drie maanden op tot basis-onderhoudsschilder. Je werkt minimaal 24 uur per week mee met een werkploeg en krijgt één dag per week praktisch les in bijvoorbeeld schilder- en schuurtechnieken of in hoe je een steiger opbouwt.

Na deze drie maanden krijg jij, als je een goede basisschilder bent geworden, een contract voor minstens een half jaar. Je gaat aan de slag bij een van de onderhoudsbedrijven van Woonin (voorheen: Mitros). Dat zijn: Wits UtrechtRutges VernieuwtTalen VastgoedonderhoudSW Vastgoedverbetering,  Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. en Van Wijk .

Wij zoeken iemand op de steiger die:

  • houdt van afwisselend werk en weet van aanpakken;
  • graag buiten aan het werk is, weer of geen weer;
  • in Utrecht of Nieuwegein woont (maar elders in de regio is ook prima, als het je maar lukt om ’s ochtend op tijd op de werkplek te zijn);
  • ouder dan 18 jaar is, met (bij voorkeur) een rijbewijs en de mogelijkheid om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te krijgen.

Je vindt het leuk om werkzaamheden netjes en binnen de tijd af te ronden. Dat hoeft niet super snel, maar wel gewoon goed. Daarnaast vind je het prettig om met je collega’s te praten en samen te werken. Ook heb je in het werk contact met klanten. Natuurlijk doe jij dit allemaal met een glimlach op je gezicht.

Wij bieden jou:

  • goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO;
  • de mogelijkheid om diploma’s te halen, bijvoorbeeld voor het herstellen van hout (Repair Care) en je veiligheidscertificaat (VCA);
  • werken met collega’s in een leuk team;
  • kansen om veel te leren.

Aanmelden voor Kwastendag 2023

Wil je meedoen aan de Kwastendag? Stuur ons een e-mail en laat ons weten dat je er bij wilt zijn op donderdag 14 september 2023. Dat kan via kwastendag@wij30.nl. Ken je iemand die misschien interesse heeft? Deel dit bericht of de flyer 2023.

De Kwastendag vindt plaats in Overvecht (Utrecht). Waar precies hoor je na je aanmelding.

Meer weten?

Bekijk de reportage over editie 2021 of mail ons je vragen.

Je kunt ook alle nieuwsberichten over eerdere Kwastendagen bekijken op onze website.