Kandidaten Kwastendag 2023 brengen schilderkennis in praktijk

Je bekijkt nu Kandidaten Kwastendag 2023 brengen schilderkennis in praktijk

Kandidaten van Kwastendag 2023 hebben hun schilderkennis dit najaar met succes in de praktijk gebracht. Zij deden dat tijdens een werkopdracht op de THEMA-dreven in de Utrechtse wijk Overvecht. In het leerwerktraject Je Leven in de Verf leren werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt de fijne kneepjes van het schildersvak: van perfect schilderen en schuren tot het opbouwen van een steiger. Na de theoriekennis in te praktijk gebracht te hebben zal in december nog een diploma-uitreiking volgen.

Werkopdracht in Overvecht

De praktijkopdracht in Overvecht is nu met succes afgerond, een mooie samenwerking tussen wooncorporatie Woonin en alle partners. Nog maar twee maanden geleden zijn de kandidaten geselecteerd, waarna zij praktische lessen kregen, gegeven door de onderhoudsbedrijven van Woonin met coördinatie van Stichting Nelis. Met alles wat de leerling-schilders daar hebben geleerd en een VCA certificaat op zak, zijn zij begonnen aan het praktijkgedeelte van het traject: een gezamenlijke werkopdracht aan de THEMA-dreven (Tigris, Haifa, st. Eustatius, St. Maarten en Ankaradreef) in de Utrechtse wijk Overvecht.

De opdracht bestond uit het schilderen van bergingstoegangsdeuren, wanden en plafonds van de bergingen en het reinigen van de bergingsdeuren. Onder begeleiding van leerwerkmeesters van de co-makers, de projectleider van Rutges Vernieuwt en de continue jobcoaching van WIJ 3.0 is er mooi werk opgeleverd. Ondanks vertraging vanwege een schade aan een schafunit en een opslagcontainer, konden de kandidaten een week later alsnog starten. Na twee weken gezamenlijke schilderervaring opgedaan te hebben, zijn de kandidaten klaar voor de volgende stap. Zij lopen zullen afzonderlijk van elkaar stage lopen bij de co-makers Wits VastgoedonderhoudRutges VernieuwtTalen VastgoedonderhoudSW Vastgoedverbetering,  Hagemans en Van Wijk Vastgoedonderhoud.

Elkaar motiveren

De ontwikkeling die onze leerling-schilders in korte tijd hebben doorgemaakt is bijzonder om te zien: van werkzoekend naar talent in de dop en een groep die elkaar onderling goed wist te motiveren. Natuurlijk liep niet alles gesmeerd, maar net als de kandidaten hebben ook de leermeesters een leuke tijd gehad.

“Het is een leuke groep kandidaten en ik vond het een leuk traject. Als dit leertraject nog een keer wordt gedaan, wil ik hier zeker weer aan meewerken!”

Ferry Worp, leermeester bij Van Wijk vastgoedonderhoud.

Dit belooft mooie dingen voor in de toekomst. Na de stage is de laatste stop van het leerwerktraject de diploma-uitreiking van Kwastendag 2023 in december. En voor de kandidaten die top blijven presteren wacht er aan het eind een arbeidsovereenkomst.

Kwastendag 2023

Op www.wij30.nl/kwastendag lees je meer informatie over Kwastendag en het leerwerktraject ‘Je Leven in de Verf’.
Heb je een vraag? Neem contact op via e-mail.

Foto’s: Kandidaten aan het werk op de Ankaradreef, fotograaf: Barbara Vreekamp.