VOIZ Academie: de volgende stap op weg naar werk en opleiding

Je bekijkt nu VOIZ Academie: de volgende stap op weg naar werk en opleiding

Ben of ken jij iemand die te maken heeft gehad met bijvoorbeeld dakloosheid, armoede, psychiatrie of verslaving? Is er voldoende herstel en stabiliteit om drie dagen aan de slag te gaan? Dan is de VOIZ Academie misschien een uitkomst. De Voiz Academie biedt een veilige plek om in eigen tempo stappen te zetten richting werk en/ of leren. Eind januari 2024 start de VOIZ Academie weer met een mbo-2 opleiding tot facilitair dienstverlener en aanmeldingen zijn nu mogelijk.

Wat is de VOIZ Academie?

De VOIZ is een welkome tussenstap op weg naar werk en opleiding. Bij een reguliere opleiding is er vaak geen ruimte voor tijdelijke terugval en daar biedt de VOIZ uitkomst. Deelnemers maken hier een eerste stap richting leren, werk en participatie. Zij hebben bijvoorbeeld te maken (gehad) met dakloosheid, verslaving, schulden, psychiatrie of huiselijk geweld. In een veilige omgeving combineren zij leren en werken op hun eigen tempo en niveau. Deelnemers doen vaardigheden op die zij goed kunnen gebruiken voor het volgen van een opleiding, in betaald werk en vrijwilligerswerk.

“Als facilitair dienstverlener ben je gewoon een erg belangrijke schakel.”

Marcus – loopt stage bij emmaus

Wat doet een facilitair dienstverlener?

Bij de VOIZ is het mogelijk om een erkend mbo-2 diploma halen voor de opleiding Facilitaire Dienstverlening. Een facilitair dienstverlener is een echte duizendpoot, die zich bezig houdt met allerlei ondersteunende taken in een organisatie. Denk hierbij aan inrichting en interne verhuizingen, catering, receptie en schoonmaak. Met een diploma kun je aan het werk in bijvoorbeeld de zorg, in hotels en vergadergebouwen, bij scholen, culturele centra en buurthuizen. Indien gewenst kunnen deelnemers trajectbegeleiding krijgen om een leuke baan te vinden en te houden.

Samenwerking

De VOIZ Academie startte in 2021 en is een samenwerking van De Tussenvoorziening, Leger des Heils, WIJ 3.0, Lister, DOCK, Buurtteams, Emmaus Haarzuilens, Umah-hai en ROC Midden Nederland.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden is nu mogelijk voor het voortraject voor 2024. Wil je een cliënt aanmelden, maar eerst meer informatie? Neem dan contact op met coördinator Marleen Busscher:
e-mail: devoizacademie@tussenvoorziening.nl
telefoon: 06 83 21 72 96.

Kijk op de website van de Tussenvoorziening voor meer informatie en het aanmeldformulier.

Meer informatie vind je ook in de video hierboven, waarin deelnemers zelf vertellen over hun traject.