Crowdfunding Eigen Kracht: méér Utrechters helpen met taal en werk

Je bekijkt nu Crowdfunding Eigen Kracht: méér Utrechters helpen met taal en werk

In het project Eigen Kracht bieden WIJ 3.0 en Taal doet Meer ondersteuning aan Utrechters die een andere moedertaal hebben dan het Nederlands. Om nog meer mensen te kunnen helpen met taal en werk, is recent een crowdfunding gestart. Het streven is om elk jaar 60 Utrechters op deze manier te helpen.

Meer mensen helpen

Vrijwilligers en professionals van Eigen Kracht helpen migranten en vluchtelingen zonder werk de Nederlandse taal beter te beheersen. Tegelijkertijd is er ondersteuning in de zoektocht naar betaald werk. De crowdfunding zorgt ervoor dat we dat nog beter kunnen doen. Het doel is om €16.850 aan donaties binnen te halen. Met de opbrengsten van de crowdfunding zouden tien extra deelnemers een Eigen Kracht traject kunnen volgen. 

Doel van Eigen Kracht

Het doel van het project Eigen Kracht is om de talenten van statushouders en andere Utrechters met een beperkte Nederlandse taalvaardigheid:

  • beter zichtbaar te maken voor zichzelf en anderen;
  • verder te ontwikkelen;
  • in te zetten in Utrechtse bedrijven en instellingen in een baan die passend is qua niveau en vaardigheden.

Eigen Kracht besteedt bijzondere aandacht aan taalvaardigheid die relevant is voor werk. Dit doen we voor anderstalige Utrechters die al geruime tijd in Nederland wonen en willen (her)intreden én voor statushouders die willen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar vrouwen.

Trajecten

Een Eigen Kracht traject ziet er ongeveer zo uit:

  • We voeren een uitgebreid intakegesprek met de deelnemer.
  • Voor de deelnemer zoeken we een taalcoach én een individuele coach. We trainen de coaches en koppelen de deelnemer aan een groep én aan een individuele coach.
  • Voor de sessies met de vrijwilligers verzorgen we het materiaal. We begeleiden de vrijwilligers bij vragen tijdens het traject. Ook organiseren we cursussen voor deelnemers en vrijwilligers, bijvoorbeeld een workshop “de eerste indruk bij nieuwe ontmoetingen”, of “interculturele communicatie”.
  • We organiseren netwerkbijeenkomsten waar de deelnemer mensen uit het bedrijfsleven kan ontmoeten en tips krijgt bij zijn/haar zoektocht naar een baan. Met bedrijven die ervoor openstaan maken we kennis. Ook leggen we contact met partners in de stad, zodat we deelnemers goed kunnen doorverwijzen naar andere activiteiten.

Crowdfunding Eigen Kracht

Je kunt bijdragen aan Eigen Kracht via een donatie. Ga daarvoor naar de crowdfundingpagina van Eigen Kracht. Doneren kan nog t/m 15 februari 2022.

Foto: Taal doet Meer