Introductiecursus metaalbewerking voor nieuwe Nederlanders afgerond

Je bekijkt nu Introductiecursus metaalbewerking voor nieuwe Nederlanders afgerond

December 2021 is er weer een speciale introductiecursus metaalbewerking bij het Maliegilde met succes afgerond. Deze cursus is speciaal voor mensen die nieuw zijn in Nederland, een initiatief van WIJ 3.0, De Voorkamer en de Social Impact Factory. Deelnemers maakten onder begeleiding van het Maliegilde een unieke, eigen kruk in de metaalwerkplaats.

Unieke kruk

De deelnemers hebben kennisgemaakt met het mooie vak metaalbewerking door zelf te lassen, te tappen, boren, slijpen en zagen. Elke kruk heeft bovendien een iets ander ontwerp gekregen, zodat iedere deelnemer een uniek product heeft kunnen maken. Het resultaat mag er zijn!

Oriënteren op de arbeidsmarkt

De introductiecursus geeft deelnemers een goed beeld van de basistechnieken van het vak. Het is een kennismaking voor wie overweegt een studie in deze richting te volgen en voor wie een dergelijk beroep later zou willen uitoefenen. Om deelnemers aan de cursus nog meer kansen te geven, waren er ook workshops over de Nederlandse werkcultuur, over het maken van een CV en persoonlijk leiderschap. Iedere deelnemer kreeg bovendien een persoonlijk coach.

Over de Metaalwerkplaats

Deze speciale cursus vindt plaats bij het Maliegilde in de wijk Zuilen, waar het hele jaar door activiteiten zijn. In de Metaalwerkplaats van het Maliegilde leren deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt lassen en metaalbewerken. Je leert in je eigen tempo en kunt een lasdiploma halen. Daarnaast voeren we productiewerk uit voor opdrachtgevers, zodat je je nieuwe vaardigheden in de praktijk kan brengen. We ontwerpen en maken bijvoorbeeld hekwerken en buitenkachels, kasten, lampen en banken.

Kijk voor meer informatie op de pagina van het Maliegilde.

Foto’s: De Voorkamer op Facebook

Introductiecursus metaalbewerking