ZIMIHC Kunstroute langs het Maliegilde

Je bekijkt nu ZIMIHC Kunstroute langs het Maliegilde

Van vrijdag 26 februari tot begin april loopt er een kunstroute door Zuilen langs het Maliegilde. Nu je niet naar binnen kan voor een expositie, wil ZIMIHC graag de kunst naar de openbare ruimte halen. Mensen kunnen daarom twee routes door de wijk Zuilen lopen. Via een app krijgen ze te zien en te horen wat er zoal gebeurt in de wijk op creatief vlak.

Bij het Maliegilde zullen achter de ramen enkele schilderijen van deelnemers uit het atelier en wat Tiffany werk te zien zijn. Natuurlijk laten we ook iets zien van de metaalwerkplaats. Beneden zullen voorbijgangers de buitenkacheltjes kunnen bekijken, die zijn gemaakt van hergebruikte expansievaten. We laten graag zien wat de creatieve deelnemers bij het Maliegilde zoal maken.

Jezelf creatief en sociaal ontwikkelen

Het Maliegilde is een plek voor mensen die lastig aan het werk kunnen komen, bijvoorbeeld omdat ze al lang werkloos zijn of vanwege een beperking. In dit open stadsatelier zijn mensen uit de buurt actief in een fijne, ontspannen sfeer. Activiteiten zijn onder andere tekenen, schilderen, T-shirts bedrukken, sieraden maken en mozaïeken. Je kan ook leren werken met glas-in-lood, keramiek en Tiffany. Het Maliegilde is ook een sociale metaalwerkplaats, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een lasopleiding volgen en metaalproducten maken.

Meer weten over de kunstroute?

Kijk op de website van ZIMIHC voor meer informatie over de Kunstroute en de bijbehorende app.
Kijk op de pagina van het Maliegilde voor meer informatie over ons atelier.