WIJ 3.0 zet weggeefwinkel Limoenz in Lunetten voort, feestelijke opening donderdag 12 oktober

Je bekijkt nu WIJ 3.0 zet weggeefwinkel Limoenz in Lunetten voort, feestelijke opening donderdag 12 oktober

De weggeefwinkel van Stichting Limoenz is een begrip in Lunetten. De initiatiefnemers zijn er in 2021 mee gestart en inmiddels is de weggeefwinkel met inloop en een koffietafel uitgegroeid tot een goedlopende ontmoetingsplek voor mensen uit Lunetten en omliggende wijken. Om deze plek ook in de toekomst te behouden heeft Limoenz WIJ 3.0 gevraagd om de weggeefwinkel over te nemen. Op donderdag 12 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur vieren we de opening van de vernieuwde weggeefwinkel met koffie en taart. Iedereen die wil is welkom om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. Met name bezoekers, vrijwilligers en zorgpartners in Lunetten zijn van harte uitgenodigd.

Behouden voor de buurt

Het succes van de weggeefwinkel in combinatie met de koffietafel vraagt van de medewerkers van Limoenz, die dit vrijwillig doen, een grote investering naast hun reguliere baan. Om de weggeefwinkel en de koffietafel in Lunetten nu en in de toekomst beschikbaar te laten blijven voor buurtbewoners, heeft Stichting Limoenz daarom aan WIJ 3.0 gevraagd de Weggeefwinkel en de koffietafel over te nemen met de intentie om het voortbestaan te verzekeren.

Voor het komende half jaar kunnen we dit onder andere doen dankzij een bijdrage uit het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht. WIJ 3.0 wil graag de weggeefwinkel, de pluktuin en de ontmoetingsplek voortzetten, maar zal ook inzetten op het aanbieden van andere laagdrempelige activiteiten. WIJ 3.0 versterkt het draagvlak voor deze buurtvoorziening door goed te kijken naar wat bezoekers kunnen en willen.

Inzet van activiteitenbegeleiders

Het succes van de inloop laat zien hoeveel behoefte er is aan een dergelijke voorziening in Lunetten. Veel bezoekers hebben een of andere kwetsbaarheid en/of krijgen begeleiding vanuit Buurtteam Sociaal, Lister of Leger des Heils. Maar ook andere bewoners weten deze plek te vinden. WIJ 3.0 zet de komende tijd twee activiteitenbegeleiders in. Zij organiseren de weggeefwinkel en bieden begeleiding aan bezoekers die behoefte hebben aan activering. Dit zal gebeuren met de input van Stichting Limoenz, samen met de vrijwilligers, bezoekers en zorgpartners in de wijk.

Informatie

Wanneer: de feestelijke opening is op donderdag 12 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur
Waar: Treek 15, 3524 TA in Lunetten (je vindt de weggeefwinkel achter buurtcentrum De Musketon en de bibliotheek)
Normale openingstijden: De Weggeefwinkel is elke dinsdag en donderdag geopend van 09.00 en 13.00 uur

Contact:

Neem bij vragen contact op met een van de activiteitenbegeleiders van WIJ 3.0: