Kwastendag 2023: succesvolle lustrumeditie

Je bekijkt nu Kwastendag 2023: succesvolle lustrumeditie

Afgelopen donderdag 14 september 2023 meldden zich 33 kandidaten met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt om te onderzoeken of het schildersvak iets voor ze was. Op zeven verschillende stations gingen ze onder meer aan de slag met houtrotreparatie, applicatie- en schuurtechnieken en steigerbouw. De leermeesters waren onder de indruk van het niveau en de motivatie van de deelnemers op deze editie van de kwastendag.

Vijfde Kwastendag

Het is alweer het 5e jaar dat de Kwastendag wordt georganiseerd door woningbouwcorporatie Woonin en haar (inmiddels) zes onderhoudspartners: Wits Vastgoedonderhoud, Talen Vastgoedonderhoud, Rutges Vernieuwt, Hagemans, SW Vastgoedverbetering en Van Wijk Vastgoedonderhoud. De coördinatie en begeleiding van de kandidaten zijn in handen van Stichting Nelis en WIJ 3.0.

“Naast goede huisvesting vindt Woonin het belangrijk om ook een bijdrage te leveren aan beschikbaarheid stellen van arbeidsplaatsen voor mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt”, zegt Patrick Verhoeven, afdelingsmanager Planmatig Onderhoud bij Woonin. “Samen met onze samenwerkingspartners kunnen we tijdens de Kwastendag kandidaten selecteren die voor een leer- werktraject in aanmerking komen.”

“Dank je wel voor het organiseren, ik vond het een hele leuke en leerzame dag vandaag. Ik heb nu al veel geleerd en heb een beter beeld van het schildersvak gekregen”

ÉÉn van de enthousiaste kandidaten aan het einde van de middag

Voor sommige kandidaten was het de eerste keer dat ze met een kwast in hun handen stonden. Van de vakmannen kregen ze uitleg en tips en leermeesters bekeken ondertussen de motivatie, luister- en technische vaardigheden van de individuele kandidaten.

Het wordt nog moeilijk om een uiteindelijke keuze te maken. Het niveau van de kandidaten ligt best hoog’ aldus één van de leermeesters. Binnen een week horen de kandidaten of ze zijn geselecteerd voor één van de acht leerwerktrajecten ‘Je leven in de verf’ van 3 maanden met baangarantie.

Fotografie: Aafke Holwerda