Verwenmiddag op het Beautyplein voor ouderengroep WIJ+

Je bekijkt nu Verwenmiddag op het Beautyplein voor ouderengroep WIJ+

Rond feestdagen doet de Ouderengroep WIJ+ altijd iets extra’s. Zo maakte de groep uitstapjes naar het strand of gingen de ouderen met z’n allen uit eten. Door de corona-maatregelen is het natuurlijk lange tijd onmogelijk geweest om met een grote groep iets te doen. Maar onlangs lukte het toch om iets leuks te regelen: een bezoek aan het Beautyplein!

Deelnemers van de ouderengroep van WIJ 3.0 locatie De Strooij gingen rond Pasen naar het Beautyplein in Utrecht Overvecht. Hier stonden de studenten van het Beauty College klaar om verschillende behandelingen aan te bieden, zoals ontspannende rug-massages en gezichtsbehandelingen.

Niet alleen de deelnemers, maar ook de begeleiders werden onder handen genomen. ‘Helemaal top, ik heb echt genoten!’ vond een van de begeleidsters. Ook de ouderen waren bijzonder positief en enthousiast:  

‘Jeetje, wat was dat heerlijk zeg. Het was voor mij jaren geleden. Doordat ik minder goed ter been ben, doe ik dit soort dingen weinig. Vanaf het moment dat we te dealen kregen met corona, ben ik helemaal gestopt met dit soort uitstapjes. Het uitje met de groep heeft mij niet alleen heel goed gedaan, ik voel me meteen een stuk jonger door de behandeling, hihi!’

Een andere deelnemer kreeg een hydro-massage. Hierbij lig je op een verwarmd waterbed, terwijl twee waterstralen de achterkant van je lichaam masseren. Toen ze terugkwam, glunderde ze helemaal. Ze kende dit niet en vond het best spannend.

gezichtsbehandeling

Een superervaring dus. Zo enthousiast was ze, dat ze na afloop zelf een nieuwe afspraak maakte! Ook de mannelijke deelnemers hadden het erg naar hun zin gehad:

‘Ik doe dit soort dingen nóóit. Dat laat ik wel aan mijn vrouw over! Ik zag er ook best tegenop. Maar jeetje, toen ik eenmaal op dat bed lag en die massage kreeg, toen begreep ik mijn vrouw eindelijk. Wat was dat genieten zeg!’  

Kortom, we kunnen wel zeggen dat het bezoek aan het Beautyplein van het Beauty College zeer geslaagd is, ondanks de noodzakelijke aanpassingen. Hopelijk wordt het snel mogelijk om zulke gezamenlijke uitstapjes vaker te doen. We verheugen ons er al op!

Het Beauty College is onderdeel van ROC Midden Nederland. Studenten van de opleidingen Haarverzorging en Schoonheidsverzorging doen praktijkervaring op in een echte schoonheidssalon. Je vindt het Beautyplein op de Kretadreef in Utrecht Overvecht. Meer informatie is hier te vinden.

Klik hier voor meer informatie over de Ouderengroep WIJ+.
Foto’s: Beauty College