Ghanaplein: cursus schrijven en dichten bij een kunstwerk

Je bekijkt nu Ghanaplein: cursus schrijven en dichten bij een kunstwerk

Op onze locatie Ghanaplein in Overvecht is Schrijven & Dichten een van de vaste activiteiten van Ghana Actief. Om deze creatieve activiteit een nieuwe draai te geven, hebben we een andere vorm bedacht. Groepsleider Dennis van Elten gaat namelijk de cursus ‘Schrijven & Dichten bij een kunstwerk’ geven.

Schrijven én kunst maken

Het doel van deze cursus is om in zes weken een kort verhaal of een gedicht te schrijven. Onderwerp is een kunstwerk dat deelnemers zelf maken of een beroemd kunstwerk dat ze zelf uitkiezen. De cursus duurt zes weken, waarbij je op ieder moment kan instromen.

Wat ga je doen?

Deelnemers aan de cursus mogen zelf uitkiezen wat ze eerst doen: Of eerst in zes weken het verhaal of gedicht schrijven en daarna het kunstwerk maken in een sessie van de groep Creatief, of juist andersom (eerst het kunstwerk, dan schrijven). Schrijf je liever over een werk van bijvoorbeeld Vincent van Gogh? Voor wie zelf geen kunst maakt is er de mogelijkheid om te schrijven over een zelfgekozen kunstwerk van een beroemd kunstenaar.

Je eigen verhaal schrijven

Hiernaast blijft het natuurlijk mogelijk om op de huidige manier – vrij schrijven – deel te nemen aan de groep Schrijven & Dichten. Zelf schreef Dennis het boek ’35 jaar en de rest van mijn leven’, een verhaal over zijn leven met NAH (niet aangeboren hersenletsel). Het boek gaat over alle ups en downs in de eerste 35 jaar van zijn leven en over het verrassende moment waarop hij de diagnose NAH kreeg: een onzichtbare beperking. In zijn groep stimuleert hij deelnemers om ook over hun eigen leven te schrijven en te dichten, hoewel dat natuurlijk niet hoeft.

Begeleiding

Dennis bespreekt eerst met iedere deelnemer voor welke uitvoering van de cursus hij/zij kiest. Verder biedt hij begeleiding bij het schrijven en let hij erop of deelnemers de planning van zes weken kunnen halen. De termijn van zes weken is gekozen zodat de cursus voor iedereen is te overzien.

Cursus schrijven en dichten bij een kunstwerk

Heb je interesse om mee te doen? Je bent welkom. De cursus is een activiteit in het kader van Sociale Prestatie. Aanmelden of vragen stellen kan bij de activiteitenbegeleider van Ghana Actief, Daniëlle Visser: per e-mail of via 06-152 30 300.

Dag en tijd

De groep Schrijven en dichten bij een kunstwerk komt op vrijdagen bij elkaar van 14.00 tot 16.00 uur. Locatie: WIJ 3.0 Ghanaplein, Ghanadreef 2 in Utrecht Overvecht.

Foto: Dennis van Elten leest voor uit zijn boek 35 jaar en de rest van mijn leven | Mijn leven met NAH.