Vebego Facility Solutions en WIJ 3.0 leveren sociale catering bij Altrecht

Je bekijkt nu Vebego Facility Solutions en WIJ 3.0 leveren sociale catering bij Altrecht

Sinds vorig jaar is Vebego Facility Solutions (voorheen bekend onder de naam Yask) de facilitair dienstverlener van Altrecht. Vebego organiseert diensten als schoonmaak, catering en receptie. Altrecht had daarbij het speciale verzoek om een deel van de dienstverlening sociaal in te richten in het kader van social return. Voor dat deel van de dienstverlening werkt Vebego samen met WIJ 3.0.

Sociale catering

Voor Vebego was het een nieuwe ervaring om catering van een sociale organisatie af te nemen. Bij WIJ 3.0 hadden we die ervaring al. In de jaren vóór corona leverden we al broodjes en services voor de vergaderingen van Altrecht in Utrecht, Den Dolder en Zeist. Dat deden we met cliënten vanuit Eetcafé de Wissel in Den Dolder en vanuit  WIJ 3.0 De Stadsbrug in Utrecht.

Inmiddels zijn we zover dat Vebego en WIJ 3.0 de samenwerking versterken en niet alleen de catering, maar ook de recepties laten verzorgen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Beide organisaties hebben daarin hetzelfde doel. “Je merkt dat WIJ 3.0 en Vebego vanuit eenzelfde intrinsieke motivatie mensen aan het werk willen helpen om samen impactvolle banen te creëren”, aldus Wilco de Kwant van Vebego Facility Services.

Ankie Schoenmakers, teamleider van WIJ 3.0 Den Dolder, over dit mooie samenwerkingsproject:

“Het is een fijne activeringsplek voor deelnemers om te groeien en op veilige manier een concrete bijdrage te leveren aan het bedrijfsleven. We zijn heel blij dat ook Vebego Facility Solutions deze sociale catering heeft omarmd. We kijken uit naar een fijne voortzetting van de samenwerking.”

Ankie Schoenmakers
v.l.n.r.: Ilse Rooseboom (Vebego), Wilco de Kwant (Vebego), Irene Bouwman-Eberwijn (Altrecht) en Menno van Piggelen (WIJ 3.0) tekenen voor verdere samenwerking.

Makelpunt Social Return

Het Makelpunt Social Return van het ADSU heeft geholpen met het invullen en bemiddelen in deze samenwerking. Samen met Vebego onderzoekt het makelpunt nu welke social return invullingen mogelijk zijn binnen andere diensten.

Het Makelpunt Social Return is opgericht door WIJ 3.0 en Altrecht in samenwerking met andere zorgpartners in Utrecht. Het is een van de activiteiten van samenwerkingsverband ADSU. Het makelpunt adviseert, begeleidt en ontzorgt ondernemers bij de invulling van social return verplichtingen.