Sander vertelt over zijn werk op de Circulaire Werkplaats Utrecht

Je bekijkt nu Sander vertelt over zijn werk op de Circulaire Werkplaats Utrecht

Onze Circulaire Werkplaats Utrecht timmert hard aan de weg met mooie opdrachten. Een van de deelnemers die er werkt is Sander. Samen met zijn begeleider vond hij deze mooie werkplek in Hoograven. Het bezig zijn met machines en collega’s helpen spreekt hem erg aan en ook het creatieve gedeelte ligt hem goed. Maar het meest trots is hij op de wandklok die hij heeft gerenoveerd, een bijzonder technische klus.

Creatief en technisch werk op de Circulaire Werkplaats

Sander is 26 jaar en komt oorspronkelijk uit Maarssen. Hij woont in een Utrechts wooncomplex met begeleiding en werkt sinds een paar maanden bij de Circulaire Werkplaats aan de Verlengde Hoogravenseweg 63.

Hoe ben je bij de Circulaire Werkplaats Utrecht terecht gekomen?

“Toen ik eenmaal een jaar in Utrecht woonde, wilde ik graag wat gaan doen. Ik was inmiddels gewend aan mijn nieuwe woonomgeving en de mensen in de buurt. Nu was mijn volgende stap om iets overdag te vinden in de vorm van dagbesteding. Écht werk is nog teveel gevraagd voor mij. Met mijn begeleider ben ik daarna naar verschillende werkplekken gaan kijken.”

“Mijn interesse is breed, dus we gingen bij veel bedrijven langs. Voor mij lag de CWU het dichtst bij mijn interesse. Vooral het technische gedeelte sprak mij aan. Ook zijn er hier bepaalde dag-shifts waar ik uit kan kiezen en dat vind ik erg prettig werken. En natuurlijk de vergoeding die ik krijg spreekt aan!”

Wat vind je het leukste werk om te doen?

“Vooral met machines bezig zijn en collega’s helpen met de informatie die ik heb. Tijdens mijn opleiding heb ik ook al veel kennis opgedaan en dat deel ik graag met mensen. Ook het creatieve gedeelte vind ik leuk, wat kunnen we nog maken met het materiaal wat we hebben? Schilderen vind ik trouwens het minst leuk om te doen, want daar moet je veel letten op kleine dingen. Druipt de verf niet, is het niet te dik aangebracht… Niets voor mij!”

Wat zou je nog willen leren bij de Circulaire Werkplaats Utrecht?

“Vooral het leren werken met een zandstraal machine en hoe dit in elkaar zit. Maar ook de machines op mijn werkplek nog beter onder de knie krijgen en wat meer technisch inzicht hebben om wat bij te spijkeren. Ik weet nog niet goed wat ik wil worden, dus ik wil graag ontdekken wat mij goed past!”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik heb een wandklok gerenoveerd en daar ben ik heel trots op. Met de werkmeester heb ik discussies gehad over het mechanisme van de klok omdat ik vond dat we alles beter konden hergebruiken. Uiteindelijk hebben we dat gedaan en het werkt!”

“De samenwerking met de werkbegeleider vind ik heel fijn. Creatief duo noemen ze ons ook wel. Maar ik kan eigenlijk wel goed met alle collega’s, we hebben veel gezamenlijke interesses en dan heb je al gauw een leuk gesprek met elkaar.”

Ook aan de slag op de Circulaire Werkplaats?

Heb je interesse in werken op de Circulaire Werkplaats in Hoograven? Alle informatie over wat we hier doen en maken vind je op onze website.

Neem vooral contact met ons op bij vragen of – als je erg enthousiast bent – vul direct het online aanmeldformulier in. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden. Heb je een vraag over je aanmelding? Stuur een e-mail met je vraag naar info@wij30.nl.

Contact

Verlengde Hoogravenseweg 63
3525 BB, Utrecht
Telefoon: 06 11 28 13 76 (Jelle den Teuling, werkbegeleider, bereikbaar di/wo/do/vr)

Foto hierboven: The Upcycle Collection op Facebook