Vacature: Individueel Begeleider voor het project Springplank 030

Je bekijkt nu Vacature: Individueel Begeleider voor het project Springplank 030

Bij Springplank 030, onderdeel van WIJ 3.0 en de Tussenvoorziening, zijn we hard op zoek naar een nieuwe collega om het Springplank team te versterken. Deze functie van Individueel Begeleider is voor 24-32 uur per week. Reageren kan tot 2 november 2021.

Over Springplank 030

Springplank 030 is een pilot van de Tussenvoorziening, WIJ 3.0 en de organisatie Springplank. Het doel is mensen zonder werk en woning versneld te begeleiden naar betaald werk en woonruimte. Direct vanaf de start gaan de kandidaten voor minimaal 24 uur per week aan het werk. De baan is gekoppeld aan de woonruimte. Juist die combinatie motiveert en trekt kandidaten door moeilijke fases heen. Dit geeft snelheid en vraagt maximale inzet van de kandidaten, begeleiders en werkgevers.

Daarnaast krijgen de kandidaten persoonlijke begeleiding op gebied van werken en wonen door een begeleider van WIJ 3.0 of de Tussenvoorziening. Zo leren de kandidaten hoe ze een goede werknemer en collega zijn en ontdekken ze wat wonen allemaal met zich meebrengt. Het doel is dat de kandidaten na maximaal achttien maanden weer financieel zelfstandig zijn en op zichzelf wonen.

Werk van een Springplank-begeleider

Kandidaten voor deze functie op HBO werk- en denkniveau zijn proactief en empathisch. Je bent samenwerkingsgericht en communicatief, staat stevig in je schoenen en weet goed om te gaan met eventuele weerstand. Bij mensen met complexe problemen zie je hun kracht, je durft kandidaten vertrouwen te geven. Werkervaring met activering en begeleiding richting werk is een pré.

Het werkterrein van een individueel begeleider bij Springplank 030 is breed; de werkgever(s) en mogelijkheden op de arbeidsmarkt horen erbij. Je gaat de boer op om vacatures te regelen bij werkgevers voor jouw kandidaten of die van je collega’s. Je overwint scepsis van de werkgever, helpt hen bij knelpunten van de kandidaat, en onderhoudt het contact. Maar ook de gebieden van wonen, woonvaardigheden, sociale vaardigheden, samenleven en groepsdynamiek horen bij je taak.

Interesse?

De gehele vacature vind je op de website van De Tussenvoorziening.

Solliciteer vóór 02 november 2021 via De Tussenvoorziening (knop Solliciteren onderaan).

Heb je vragen? Neem dan contact op met:

  • David de Goede (De Tussenvoorziening), telefoonnummer 06-533 10 905
  • of Ira Schuller (WIJ 3.0), telefoonnummer 06-316 66 821.

Foto: Gerbrand Langenberg