WIJ 3.0 De Strooij is verhuisd naar Ghanadreef 2 in Overvecht

Je bekijkt nu WIJ 3.0 De Strooij is verhuisd naar Ghanadreef 2 in Overvecht

WIJ 3.0 De Strooij is half november 2021 naar de Ghanadreef 2 in Overvecht verhuisd. Sinds donderdag 18 november zijn we weer open voor iedereen! Tijdens de verhuizing zijn we even gesloten geweest, zodat we ons nieuwe pand zo goed mogelijk konden inrichten voor onze deelnemers. Alle activiteiten en projecten van De Strooij zijn meeverhuisd.

Nieuwe naam: WIJ 3.0 Ghanaplein

Bij een nieuw pand hoort natuurlijk een nieuwe naam. Om tot een goede keuze te komen, hebben we van de zomer een namenwedstrijd gehouden. Uit de meer dan 100 inzendingen hebben we de winnaar gekozen: WIJ 3.0 Ghanaplein. De naam verwijst niet alleen naar de Ghanadreef, maar ook naar het schoolplein van de Mattheusschool die hier voorheen zat. Het nieuwe gebouw ligt in de buurt van de oude locatie op de Stroyenborchdreef, het is nauwelijks 700 meter lopen. WIJ 3.0 Ghanaplein ligt bij winkelcentrum Gagelhof, de Oranjerivierdreef en Ivoordreef, op steenworp afstand van buurthuis De Boog.

Meer ruimte en nieuwe activiteiten

Wie het plein van de Ghanadreef 2 op komt lopen, ziet gelijk dat we hier een stukje meer ruimte hebben dan op de Stroyenborchdreef. Met name de buitenruimte is groot. We hebben al veel ideeën over wat we daarmee gaan doen en zullen in ieder geval een aantal mooie tuinen aanleggen. Ook een verschil is de grote centrale ruimte: veel plek om een kop koffie te drinken en andere mensen te ontmoeten. Fijn is de goed uitgeruste keuken, die de ruimte biedt voor nieuwe kookactiviteiten.

Verder heeft het pand verschillende ruimtes om in te werken en te vergaderen en een aantal spreekkamers waar cliënten rustig met hun trajectbegeleider kunnen spreken. Een aantal ruimtes gebruiken we flexibel, zodat we snel kunnen inspelen op nieuwe behoeftes en goede ideeën voor nieuwe activiteiten.

Wijkbedrijf Utrecht is begin november nog vol aan het werk op de Ghanadreef, zowel in het pand als daarbuiten.

Mogelijkheden om actief te zijn

Ook op de Ghanadreef hebben we volop activiteiten. Op de twee verdiepingen van de Ghanadreef komen samen:

  • Wijkbedrijf Utrecht;
  • Atelier Naald & Draad;
  • Digiwijs 3.0;
  • Ouderenproject WIJ+;
  • Strooij Actief en de Expogroep;
  • Beweegactiviteiten: wandelen, yoga en mindfulness;
  • De biologiegroep, filosofiegroep en de lees/schrijfgroep;
  • Trajectbegeleiders van WIJ 3.0;
  • ICT WIJ 3.0 en Studiehuis 3.0 (NB: komen in december)
  • De organisatie Taal Divers huurt een ruimte op de 1e verdieping.

Een nieuwe naam voor WIJ 3.0 in Overvecht

Bij een nieuw pand hoort natuurlijk een nieuwe naam. Om tot een goede naam te komen, hebben we van de zomer een namenwedstrijd gehouden. Iedereen die betrokken is bij De Strooij kon ideeën indienen. Meer dan 100 voorstellen kregen we om uit te kiezen en inmiddels is de winnaar bekend (zoek en vind de naam op onze website!).

Aan de westzijde van het gebouw ligt een vrij groot grasveld.

Meer informatie

WIJ 3.0 is een organisatie voor activering en re-integratie. We bieden dagactiviteiten, toeleiding naar betaald werk en opleiding, trainingen en jobcoaching. Bezoekers van onze locaties zijn mensen die op zoek zijn naar sociale contacten, structuur en dagritme, mensen met een kwetsbaarheid die weer actief willen zijn en/of werkritme willen opdoen.

Wil je meer weten over WIJ 3.0 in Overvecht of over de verhuizing? Heb je misschien ideeën of suggesties? Mail ons, we horen graag van je.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een activiteit of traject bij WIJ 3.0 in Overvecht? Vul dan het aanmeldformulier in en we kijken samen naar de mogelijkheden.

Adres:

WIJ 3.0 in Overvecht
Ghanadreef 2
3564 EK Utrecht

OV: bushalte Oranjerivierdreef, lijn 3 richting Zuilen (vanuit centrum) of richting Utrecht CS (vanuit Overvecht Noord).
Klik hier voor een routebeschrijving in Googlemaps.

Looproute van De Strooij naar de Ghanadreef