Stut Theater speelt voorstellingen bij De Strooij en De Stadsbrug

Je bekijkt nu Stut Theater speelt voorstellingen bij De Strooij en De Stadsbrug

Deze maand speelt Stut Theater de bijzondere voorstelling ‘Van heel dichtbij’ op onze locaties De Strooij en De Stadsbrug. Stut Theater is hét community theatergezelschap in Utrecht dat kunst en welzijn combineert op een unieke manier. Het gezelschap maakt spraakmakende theatervoorstellingen over maatschappelijke onderwerpen, gebaseerd op persoonlijke verhalen van de spelers. Stut geeft een podium aan mensen die vaak niet gezien en gehoord worden.

Theater in een kubus

In een ‘spiegelkubus’ van 2 bij 2 meter ontmoet je Elias, Ricardo of Christiaan. Drie mannen die hun verhaal vertellen, over hun gevoel van eenzaamheid. In deze tijd, maar ook in andere tijden. Steeds meer mensen voelen zich eenzaam. We bouwen muren om ons heen om de wereld buiten te houden. Maar we hebben anderen nodig. We willen gehoord worden, ons begrepen voelen en zichtbaar zijn.

‘Van heel dichtbij’ gaat over ontmoeten en verbinden. Theatermaker Sophie Plekker heeft de persoonlijke verhalen van drie mannen verwerkt in drie korte voorstellingen. In ‘Van heel dichtbij’ mag je deze mannen ontmoeten. Niet vanuit een theaterstoel, maar van heel dichtbij. De voorstelling is geheel coronaproof. In de kubus speelt telkens een van de spelers voor twee mensen publiek. Elke voorstelling duurt circa 20 minuten, waarna er buiten de kubus een creatief programma is rondom het thema ‘ontmoeten’.

‘Ik heb overal gitaar gespeeld.

Overal in Utrecht.

Grote kans, dat je me wel eens hebt horen spelen.

Misschien heb je wel eens geld op mijn gitaarhoes gegooid. 

Je bent doorgelopen

En je bent me weer vergeten.‘ (Ricardo)

Agenda en meer informatie

Stut Theater speelt deze voorstelling speciaal voor deelnemers op twee van onze locaties:

  • op 10 en 11 juni tussen 14.00 en 21.30 uur bij De Stadsbrug.
  • op 24 en 25 juni tussen 14.00 en 21.30 uur bij De Strooij.

Stut speelt de voorstelling meerdere keren in de middag en avond. De theaterkubus is buiten in de open lucht te vinden.