Springplank 030 hielp Richard er weer bovenop

Je bekijkt nu Springplank 030 hielp Richard er weer bovenop

Na een lange carrière in het bedrijfsleven kreeg Richard met flinke tegenslag te maken. Hij kwam bij Springplank 030 terecht, die hem hielp met onderdak, financiën en het vinden van werk. Met hulp van de trajectbegeleiding binnen Springplank 030 – een samenwerking tussen WIJ 3.0, Tussenvoorziening en Springplank – vond Richard een baan bij UW. Hij ziet de toekomst weer met vertrouwen tegemoet.

Hulpverlening van Springplank 030

Richard is een man van vijftig die na lang werken bij een groot bedrijf na faillissement zijn baan verloren. Zijn moeder hielp hem altijd met de financiën, maar na haar overlijden is dit niet meer opgepakt. Zo is hij uiteindelijk dakloos geworden. Zijn vriendin heeft hem toen goed geholpen met het in kaart brengen van zijn schulden. Uiteindelijk is hij aangemeld bij Springplank 030.

Richard wilde graag aan het werk, maar het lukte hem niet om een goede werkplek te vinden. Omdat hij vroeg is gaan werken, heeft hij nooit de middelbare school afgerond. Richard wil heel graag weer een stabiel leven krijgen. Een baan, een huis en geen schulden meer. De eerste twee zijn gelukt en dankzij een schuldhulpverlening-traject zullen zijn financiën ook in orde komen.

Baan vinden

Als zijn financiële situatie ook stabiel is heeft Richard het stiekem soms over samenwonen met zijn vriendin. Het was even zoeken naar een passende werkplek en nu we deze hebben gevonden, gaat hij elke dag fluitend naar zijn werk. Richard is aangenomen bij UW in Utrecht en werkt hier in de groenvoorziening. Zijn werk is 45 minuten heen en 45 minuten terug fietsen en hij zou erg geholpen zijn met een elektrische fiets. Dat dit kan worden gefinancierd dankzij de inzet van social return is voor Richard een kers op de taart!

Toekomst

Richard ziet zijn toekomst rooskleurig in. Hij wil pertinent niet meer in de situatie komen van waar hij uitkomt en zijn grootste doel nu is om te leren hoe hij met zijn geld om moet gaan. Dit vindt hij nog spannend, omdat hij bang is om weer in de fout te gaan. Vanuit ons perspectief gaat dit eigenlijk al heel erg goed en wordt hij er al meer zelfstandig in!

Social Return

Richards verhaal is opgeschreven door Everyday Heroes, de organisatie die hem hielp met zijn elektrische fiets. Deze is gefinancierd met hulp van een Power Certificaat van de Gebr. Kloens in het kader van een SROI (Social Return on Investment) verplichting.