Samenwerking WIJ 3.0, UW en SBPost in regio Utrecht nu officieel

Je bekijkt nu Samenwerking WIJ 3.0, UW en SBPost in regio Utrecht nu officieel

WIJ 3.0, UW en SBPost werken al een tijdje samen, maar sinds vorige maand is het ook officieel: Bestuurder van WIJ 3.0 Menno van Piggelen, Arjan Gorsseling van SBPost en Gertjan Stoker van UW hebben hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst gezet. Vanaf nu treden deze drie organisaties als één samenwerking naar buiten.

Opleiden tot postbezorger of -sorteerder

SBPost is een sociale onderneming, die dagelijks post en mailings verzorgt. Dat doet zij voor bedrijven, instellingen en gemeentes in regio Utrecht. SBPost heeft bijzondere aandacht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De nieuwe samenwerking geeft daar een invulling aan: kandidaten met een kwetsbaarheid zowel betaald als niet betaald opleiden en begeleiden voor de functies postbezorger of sorteermedewerker. UW en WIJ zorgen daarbij voor de werving en selectie en jobcoaching.

Werken met begeleiding

Voor iedere kandidaat met interesse is een passend traject beschikbaar met begeleiding en een werkvorm die past bij ieders behoefte. Jobcoaches van UW en WIJ 3.0 zorgen daarvoor. Verder hebben alle kandidaten perspectief op een arbeidsovereenkomst voor betaald werk. Zo bieden wij mensen een kans om zichzelf verder te ontwikkelen en actief mee te doen in de samenleving.

Er zijn al zo’n tien kandidaten begonnen als postbezorger bij SBPost en wat ons betreft worden dat er nog veel meer. Een mooie samenwerking, die bijzonder goed past bij onze missie om mensen passende omstandigheden te bieden om actief mee te doen en zich te ontwikkelen.

Heb je vragen over dit project? Mail ons je vraag of bel met 030 292 65 15.