Onderzoek: deelnemers tevreden over activiteiten en begeleiding WIJ 3.0

Je bekijkt nu Onderzoek: deelnemers tevreden over activiteiten en begeleiding WIJ 3.0

Eind 2023 hebben we het jaarlijkse onderzoek naar tevredenheid onder deelnemers van onze activeringslocaties uitgevoerd. Deelnemers gaven in een enquête hun mening over o.a. de activiteiten, begeleiding en invloed daarvan op hun dagelijks functioneren. Al onze locaties scoren een rapportcijfer tussen de 8 en 8.5. Deelnemers zijn tevreden over de begeleiders en over het effect van deelname aan activiteiten op hun leven. 

Positieve invloed van dagactiviteiten

Deelnemers op onze activeringslocaties geven aan meer contact met anderen te hebben (78%), beter in hun vel te zitten (75%), zich nuttig te vullen door deelname (76%) en zich te ontwikkelen (74%). Ook zegt 78% goed geholpen te zijn bij het vinden van een passende activiteit en 84% dat er goede begeleiding is tijdens activiteiten. Op de open vraag ‘Wat vind je goed gaan?’ noemen de respondenten het vaakst het contact met anderen, de activiteiten, de begeleiders en het hebben van meer structuur. De open vraag naar wat beter kan kreeg het vaakst antwoorden over de activiteiten (tempo, afwisseling, andere activiteiten willen) en de begeleiding (actiever, minder streng, meer begeleiders gewenst, meer uitleg). 

Bestuurder Menno van Piggelen is blij met de resultaten van het onderzoek: 

“We mogen met trots kijken naar de uitkomsten van dit cliënttevredenheidsonderzoek. We blijven de kwaliteit bieden die we willen bieden en slagen erin om veel deelnemers te trekken en ze een mooie plek te bieden. Het is goed om te zien hoe dit alles wordt gewaardeerd.”

Resultaten van de stelling ‘Ik word goed begeleid tijdens de activiteit’

Ook tevredenheid deelnemers bij onderaannemers

Deelnemers aan groepsgerichte activiteiten bij onderaannemers van WIJ 3.0 konden in een aparte enquête ook hun mening geven. Ook hier zijn respondenten positief over de activiteiten. Zij geven de begeleiding een 8.2 als rapportcijfer. Deelnemers zijn erg tevreden over het werk dat ze doen en de begeleiding die ze daarbij krijgen. Naast deze tevredenheid lijkt er onder sommige deelnemers ook behoefte te zijn aan meer uitdaging qua activiteiten. Een derde geeft aan dat zij best werk met meer uitdaging zou willen doen.

Meer informatie

Voor onze tevredenheidsonderzoeken maken wij onder meer gebruik van Ervaringwijzer.

Meer weten? Bekijk onderstaande rapportages of stuur een e-mail met je vraag naar info@wij30.nl

Foto bovenaan: Atelier Naald & Draad Ghanaplein, door Willem Jan Ritman