Doneer je laptop-dag vrijdag 18 april in het WTC Utrecht

Je bekijkt nu Doneer je laptop-dag vrijdag 18 april in het WTC Utrecht

Op 18 april staat de Utrechtse Uitdaging in de lobby van het WTC Utrecht om (gebruikte) laptops in te zamelen. Op deze speciale Doneer je Laptop-dag kun je jouw afgeschreven of kapotte laptop doneren aan het project Opgelapt van de Utrechtse Uitdaging. De laptops worden opgelapt en krijgen een tweede leven bij mensen die ze echt nodig hebben. Denk hierbij aan cliënten van de Voedselbank, cursisten van Digiwijs 3.0, cliënten van WIJ 3.0, vluchtelingen en andere Utrechters die moeite hebben met digitaal meedoen in onze samenleving.

Gedoneerde laptops komen terecht bij De Tussenvoorziening en bij Werkbedrijf ICT op WIJ 3.0 locatie Ghanaplein. Daar knappen deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of een psychische kwetsbaarheid de laptops op, zodat ze een tweede sociaal leven kunnen krijgen.

Jouw donatie maakt het verschil

Kom in actie en breng je afgeschreven (en nog herbruikbare) computers en laptops naar het evenement op 18 april in het WTC Utrecht. Je krijgt dan direct informatie over de impact die jouw donatie kan hebben, over het donatieproces en het proces van veilig opschonen van de apparaten. Doneer je namens een bedrijf? Je kunt deze donaties inzetten voor Social Return on Investment. Heeft je bedrijf een SROI-verplichting? Voor elke gedoneerde laptop mag je € 250,- opvoeren.

Elke gift is welkom

Wij dagen alle ondernemers en particulieren uit deel te nemen aan deze actie. Samen hebben we de kracht om een blijvende impact te maken. Doe je mee? Het team van de Utrechtse Uitdaging staat in de lobby van het WTC Utrecht voor je klaar. Elk gift is welkom, maar het is belangrijk dat de gedoneerde laptops nog Windows 10 of MacOS Monterey kunnen draaien.

Kom in actie en doneer je laptop tijdens de laptopdag!

Wanneer: donderdag 18 april tussen 08:00 – 18:00 uur
Waar: Lobby van WTC Utrecht, Stadsplateau 2 in Utrecht

Opgelapt is een initiatief van de Utrechtse Uitdaging in samenwerking met:

Industrievereniging Lage Weide, Tussenvoorziening, WIJ 3.0 en Macleasy. De Doneer je Laptop-dag wordt ondersteund door WTC Utrecht en Green Business Club Utrecht Centraal.