Kwastendag: start van het omscholingstraject Je leven in de Verf

Je bekijkt nu Kwastendag: start van het omscholingstraject Je leven in de Verf

Op donderdag 9 september organiseerden wij samen met Mitros en diverse schilderbedrijven de Kwastendag, de start van het omscholingstraject ‘Je leven in de verf’. Het is een inspirerende dag waarin deelnemers kennismaken met het schildersvak. Reden om deze dag te organiseren zijn de vele vacatures in deze branche. Voor schilderbedrijven die in opdracht van Mitros huurwoningen onderhouden, is de Kwastendag een mooie kans om goed personeel te vinden.

Kwastendag in De Beroepentuin

De dag vond plaats in De Beroepentuin, net buiten de Utrechtse wijk Overvecht aan de Gageldijk 182. Deelnemers lieten zien wat ze konden bij een van de schilderbedrijven Hagemans Vastgoedonderhoud, Rutges Vernieuwt, SW Vastgoedverbetering, Talen Vastgoedonderhoud en Wits Utrecht. Allemaal zijn ze op zoek naar mensen uit Utrecht en Nieuwegein, die graag als schilder aan de slag willen. Aan de Kwastendag doen mensen mee die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, bijvoorbeeld omdat ze door omstandigheden lang in een uitkeringssituatie hebben gezeten.

Veel baankansen

En daar liggen kansen, legt Daniëlle van Elk (WIJ 3.0) uit aan RTV-Utrecht:

“Er zijn heel veel vacatures, eigenlijk in veel beroepsgroepen. Zeker in de bouw – niet altijd het meest sexy beroep – is het soms lastig om goede mensen te vinden.”

Daniëlle van Elk

De schilderbedrijven zien hoe deelnemers de vele aspecten van het schildervak aanpakken tijdens de Kwastendag. Je ziet iemand bezig zijn, waardoor je een goed idee hebt of iemand het vak snel zou kunnen leren. Natuurlijk hoef je geen ervaring te hebben, maar wel de wil om te werken, ook in slecht weer.

Leerwerktraject

Na deze dag horen deelnemers vrij snel of ze in aanmerking komen voor een leerwerktraject en daarmee misschien wel voor een baan op de schildersteigers. Het omscholingstraject is een intensieve periode van drie maanden leren en werken.

Ik wil zoveel mogelijk leren en dan als het kan ook werken natuurlijk.

Melvin aan RTV-Utrecht

Meer informatie vind je op onze website.
Foto: Beeld uit de reportage door RTV-Utrecht.

Bekijk de reportage van RTV-Utrecht