Team WIJ 3.0 finisht estafetteloop Socialrun 2021

Je bekijkt nu Team WIJ 3.0 finisht estafetteloop Socialrun 2021

Het is ons gelukt! Zondagmiddag 19 september om 14.30 uur kwam Socialrun team WIJ 3.0 over de streep in Soesterberg, na een 555 km estafetteloop door Nederland. Met ons team van tien hardlopers, drie fietsers, chauffeurs, ondersteuners en niet te vergeten, de masseur, lukte het ons in een kleine 52 uur.

555 km non-stop door Nederland

We begonnen te lopen richting Nijmegen, liepen diep in de nacht door Eindhoven, op een mistige zaterdagmorgen naar Breda, in de schemer over de Oosterscheldekering en ’s nachts door het havengebied van Rotterdam. De zon kwam op in het Groene Hart en we wisselden voor het laatst in Montfort. De Socialrun doe je met twee subteams, die elkaar iedere 40 a 60 kilometer afwisselen, maar de laatste meters deden we natuurlijk samen met onze hele groep.

De Socialrun is natuurlijk niet mogelijk zonder ondersteuning en ons team is dan ook behoorlijk in de watten gelegd tijdens de pauzes door teamleider Marian, Hayal, Rob, Josien en onze masseur Jaap.

Meedoen is winnen

Het was voor iedereen een prachtige ervaring met veel slaapgebrek en een geweldig gevoel na afloop. Het mooie is dat iedereen zijn eigen verhaal heeft over waarom hij/zij deelneemt. Enkele reacties na afloop:

Dank jullie wel voor een prachtige ervaring! Volgend jaar zeker erbij!
Jullie waren een weekend lang mijn kinderen!
Ondanks alle gemiste slaap, zie je dat je tot geweldige prestaties kan komen met humor, er voor elkaar zijn, naar elkaar luisteren en onder elke omstandigheden elkaar behandelen als gelijkwaardig.
Ik deed mee om te bewijzen voor alle dagloners dat we meer kunnen en om te kijken wat ik zelf kan.

Deelnemers uit Socialrun team WIJ 3.0

110.00 euro voor Socialrun

We hebben tot nu toe €3250,- aan donaties ontvangen voor Stichting Socialrun, alle teams samen bijna €112.000,-. Stichting Socialrun gebruikt de donaties om projecten mee te financieren. Subsidies gaan naar projecten die inclusie en openheid rondom psychische kwetsbaarheden bevorderen.

Over openheid en acceptatie

Socialrun gaat over openheid over psychische aandoeningen, acceptatie en een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Het mooie is dat iedereen van ons een eigen verhaal heeft over waarom we hebben meegedaan. Om te bewijzen dat we het kunnen, omdat we zelf een kwetsbaarheid hebben of hadden, omdat het soms moeilijk is om je plek te vinden, omdat we weten hoe moeilijk het kan zijn om je uit te spreken.

Volgend jaar weer?

De meeste teamleden zijn zo enthousiast over onze deelname, dat we volgend jaar zomaar weer aan de start kunnen verschijnen. Dus mocht je zin hebben, meld je te zijner tijd aan.

Meer informatie

Meer over Socialrun lees je op de website van de stichting.
Foto’s, verhalen en verslagen vind je ook op de Facebookpagina van Socialrun.

Foto boven artikel: Damian Muusers

Logo Socialrun

Foto’s: Alexander Stijlaart (1-3), Gerbrand Langenberg (4-6), Olivier Beens (7-10).