Ger maakte een Ark van Noach bij Strooij Actief

Je bekijkt nu Ger maakte een Ark van Noach bij Strooij Actief

Bijna iedereen kent toch wel de Ark van Noach, het schip dat Noach maakte om de zondvloed te overleven? Voor Ger Tijsseling – deelnemer bij WIJ 3.0 De Strooij – was dit Bijbelverhaal de inspiratie voor een bijzonder en creatief project: een eigen ark bouwen in het klein.

Een Ark van Noach bouwen

Eigenlijk kreeg Ger het idee van een andere deelnemer. Die had al eens een ark gebouwd en dat inspireerde Ger om haar eigen versie van hout te maken. Het bouwen was lastig, maar wel erg leuk om te doen. Op het schip zie je allerlei dieren staan, in tweetallen, met vooraan Noach en zijn vrouw. Het mooiste dier om te maken was de giraffe, het leukste klusje het branden van de zwarte vlekken en lijnen op alle figuren.

Als je goed kijkt, zie je details als het krulstaartje van het varken, gemaakt van touwtjes, en het vogeltje op het dak. De brug naar de ark toe heeft Ger erbij verzonnen, net als het touw aan de buitenkant van het schip. Dat is trouwens echt molenaarstouw.

Creatieve activiteiten bij Strooij Actief

Strooij Actief is een activiteit van onze locatie in Overvecht. Je kunt er creatief aan de slag om mooie dingen te maken. Er zijn activiteiten zoals figuurzagen, tekenen, knutselen, schilderen en licht timmerwerk. Strooij Actief is voor mensen die bijvoorbeeld veel thuis zitten en weer actief willen zijn of andere mensen willen ontmoeten. Aanmelden kan via ons aanmeldformulier.

Strooij Actief heeft van maandag t/m vrijdag activiteiten tussen 09.30 en 16.00 uur. Op vrijdagmiddag werken creatieve deelnemers in de Expogroep toe naar een expositie in de stad Utrecht.

Foto’s: de Ark van Noach die Ger Tijsseling heeft gemaakt.