Cursus fietstechniek bij De Fietsenmakerij op De Stadsbrug

Je bekijkt nu Cursus fietstechniek bij De Fietsenmakerij op De Stadsbrug

Op 25 mei start de Fietsenmakerij van WIJ 3.0 locatie De Stadsbrug een nieuwe cursus fietstechniek. De cursus geven we in samenwerking met De Voorkamer en de Social Impact Factory. Het programma is bedoeld voor een gemengde groep: voor mensen die nieuw zijn in ons land en voor Nederlanders. De cursus is een introductie voor wie hierin een studie overweegt en wie in de toekomst een dergelijk beroep wil uitoefenen. Op acht woensdagochtend gaan we aan de slag.

Gered Gereedschap

In de cursus krijg je alle basistechnieken van het repareren van fietsen uitgelegd. Deelnemers zetten in koppels van twee in totaal vier fietsen in elkaar. Ze knappen ze op en krijgen de fiets aan het einde van de cursus mee. Stichting Gered Gereedschap – een van onze partners in Den Dolder – stelt bovendien acht setjes gereedschap ter beschikking. Daarmee kunnen de cursisten ook ná de cursus hun fiets repareren.

Samenwerking De Voorkamer en WIJ 3.0

De Voorkamer is een ontmoetingsplek vóór en door nieuwkomers en locals in Utrecht. Samen hebben zij een culturele ontmoetingsruimte ontwikkeld om inclusie en integratie te bevorderen. De Voorkamer faciliteert en ontwikkelt de talenten van onze diverse gemeenschap, bijvoorbeeld in de vorm van deze cursus fietstechniek bij De Fietsenmakerij. Ook elders werken De Voorkamer en WIJ 3.0 met elkaar samen. Zo organiseren we regelmatig een introductiecursus metaalbewerking bij het Maliegilde, waarmee nieuwkomers hun talent kunnen ontdekken en ontwikkelen. Lees bijvoorbeeld hier over de introductiecursus metaalbewerking van De Voorkamer en het Maliegilde van eind vorig jaar.

Informatie en aanmelden

Ben of ken je iemand met interesse in de cursus fietstechniek? Stuur dan een e-mail naar community@devoorkamer.org of miriam@socialimpactfactory.com en vraag of er nog plek is (er zijn slechts acht plaatsen beschikbaar).

Locatie: De Stadsbrug, Kon. Wilhelminalaan 6 in Utrecht
Wanneer: vanaf 25 mei 2022 acht woensdagen tussen 09.00 en 12.00 uur
Taalniveau: Nederlands of Engels, niveau A1/A2 of hoger